Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cum declaram dividendele datorate de societatile nationale si societatile comerciale?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Iul. 2013 Exclusiv
Tags: formulare impozite, societatile comerciale, oug nr71/2013, exercitiul financiar, depunerea situatiilor financiare

Prin cele ce urmeaza, vom vedea care sunt etapele obligatorii pentru declararea si virarea dividendelor datorate de societatile nationale, societatile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat si regii autonome.


Va informam astfel ca in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 388/28.06.2013, a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 71/2013 prin care se modifica si se completeaza prevederile Ordonantei Guvernului nr. 64/2001privind repartizarea profitului la societati nationale, companii nationale si societati comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum si la regiile autonome.

Potrivit prevederilor noului act normativ, regiile autonome au obligatia sa declare la organul fiscal competent si sa vireze la bugetul de stat sau local, sumele reprezentand varsamintele din profitul contabil ramas dupa deducerea impozitului pe profit, in termen de 60 de zile de la termenul prevazut de lege pentru depunerea situatiilor financiare anuale.

Societatile nationale, companiile nationale si societatile la care statul ori o unitate administrativ-teritoriala este actionar unic, majoritar sau detine controlul au obligatia sa depuna la organul fiscal competent, pana la data de 25 a lunii urmatoare aprobarii repartitiei profitului, o declaratie informativa privind dividendele cuvenite actionarilor, in vederea urmaririi modului de indeplinire a obligatiei de a vira dividendele cuvenite actionarilor in termenul legal.

Autoritatile publice centrale au obligatia sa declare la organul fiscal competent si sa vireze, in termen de 60 de zile de la termenul prevazut de lege pentru depunerea situatiilor financiare anuale, cuantumul dividendelor datorate la bugetul de stat, primite de la societatile nationale, companiile nationale si societatile la care statul este actionar unic, majoritar sau detine controlul.

Pentru exercitiul financiar al anului 2012, Ministerul Sanatatii este autorizat sa utilizeze 50% din dividendele repartizate statului de catre SC Antibiotice SA, pentru majorarea capitalului social al acestei societati, cu conditia avizului Consiliului Concurentei.

Actul normativ reglementeaza si prorogarea termenului in care casele de asigurari sociale trebuie sa transmita Agentiei Nationale de Administrare Fiscala o copie a titlurilor in care sunt individualizate contributiile sociale stabilite, de la 30 iunie 2013 pana la 31 decembrie 2013.

Sursa: DGFP Valcea


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cum declaram dividendele datorate de societatile nationale si societatile comerciale?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016