Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cum evidentiem corect un avans pe bonul fiscal?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Feb. 2017 Exclusiv
Tags: avans evidentiat bon fiscal, avansuri, casa de marcat, bon fiscal, regularizare tva

In cazul urmator, in ce priveste casa de marcat fiscal, o societate factureaza avans marfa si incaseaza in numerar contravaluarea facturii pe bonul fiscal aparand avans marfa. Ulterior se factureaza produse vandute si storno aferente acestora pe aceeasi factura. Bonul fiscal mentioneaza produsele si storno avans. Avand in vedere ca storno avans face referire la o factura anterioara, vom vedea daca este corect ca pe bonul fiscal sa apara storno pentru pozitia de avans care se regaseste incasat la alta data cu alt bon.

Iata raspunsul specialistului:
 
Potrivit art. 1 alin. 1-2 din OUG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale emiterea bonului fiscal este obligatorie, daca incasarea contravalorii marfurilor se face integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar.
 
 Totodata, conform art. 34 lit. c din Normele metodologice date in aplicarea OUG 28/1999, aprobate prin HG 479/2003, republicata una din functiile interzise ale aparatelor de marcat electronice fiscale este emiterea de bonuri cu valori totale negative.
 
 Ca atare, la momentul livrarii marfii, pe bonul fiscal se va evidentia contravaloarea marfii si separat, cu minus (storno), avansul incasat si pentru care s-a emis la o data anterioara bonul fiscal, singura restrictie fiind ca bonul fiscal sa nu aiba valoare negativa (adica avansul incasat sa nu fie mai mare decat contravaloarea bunurilor vandute).
 
 
Raspuns oferit pentru www.portalcontabiltate.ro de Constanta Popa - Economist
 
 
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cum evidentiem corect un avans pe bonul fiscal?":
Rating:

Nota: 4.58 din 5 din 12 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016