Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cum influenteaza presiunea fiscala mediul autohton de afaceri?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Nov. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, cresterea de acciza, piata berii, presiune fiscala, mediul de afaceri

In ultima perioada, marii producatori de bere si-au exprimat ingrijorarea cu privire la presiunea fiscala in crestere asupra mediului de afaceri si atrag atentia ca o crestere "la infinit" a taxelor nu reprezinta o solutie pentru aducerea banilor la buget. In schimb, acestia atentioneaza ca presiunea fiscala va duce la scaderea pietei de resort, afectand, implicit, si alte sectoare, cum ar fi agricultura si industria ospitalitatii.



"Suntem ingrijorati de presiunea fiscala sporita asupra mediului de afaceri. Consideram ca a creste la infinit taxele nu reprezinta o solutie. Consideram ca autoritatile ar trebui sa se focuseze mai mult pe cresterea gradului de colectare.

Cresterea economica ar trebui sa vina din combaterea evaziunii fiscale, dintr-o analiza a sectorului care genereaza deja valoare adaugata in aceasta tara, ar trebui sa vina dintr-un dialog constant al autoritatilor cu mediul de afaceri", a declarat, marti, directorul general al Asociatiei Berarii Romaniei, Constantin Bratu, intr-o conferinta pe tema industriei berii si a ospitalitatii.

Acesta a atras atentia asupra faptului ca, in primele opt luni ale anului, piata berii a scazut cu 8%, in special pe fondul cresterii fiscalitatii care a avut loc la inceputul lui 2013, acest nivel fiind cel mai redus din 2008.

"Este regretabil ca primele opt luni din acest an au dus piata berii catre cel mai jos nivel al pietei berii de dupa 2008. Practic, in 2008, am avut maximul industriei berii din Romania. Se comercializau atunci 20,2 milioane de hectolitri, iar, ca exemplu, va spun ca in 1997 se comercializau in jur de 7,5 milioane de hectolitri. Din pacate, fiscalitatea sporita de la inceputul acestui an - cresterea de acciza de 10% in euro, coroborata cu evolutia de schimb, deci am avut practic o crestere de 16 de procente, asta in contextul in care toate taxele pentru un litru de bere comercializat insumeaza 45%, deci, pe acest fond, o crestere aditionala de 16% a facut ca in primele opt luni consumul de bere sa fie in contractie cu 8%. Este foarte mult pentru un sector in care totul este integrat si are legatura cu alte sectoare, cum ar fi agricultura. Totul afecteaza ca un joc de domino si alte sectoare. 2013 a fost un an cu ghinion pentru ca, se pare, nu am stiut sa comunicam mai bine autoritatilor, astfel incat aceasta poveste de succes sa continue"", a explicat Bratu.

98% din berea consumata in Romania este produsa local, fiind generate direct si indirect de acest sector 76.000 de locuri de munca. Potrivit lui Bratu, la un angajat in sectorul berii din Romania, apar inca doi in agricultura si inca zece in restul economiei, din care sase in industria ospitalitatii.


Sursa: Agerpres
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cum influenteaza presiunea fiscala mediul autohton de afaceri?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016