Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cum poate UE sa ajute IMM-urile? Aveti ocazia de a va face auziti!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Sep. 2014 Exclusiv
Tags: finantare, ue, imm-urile, accesul la finantare, formarea antreprenorilor, antreprenori, intreprinderi

Care sunt necesitatile intreprinderilor mici si mijlocii care ar trebui vizate de viitoarele politici ale UE? Aceasta este intrebarea principala in cadrul unei consultari lansate de Comisie pentru a ajuta la imbunatatirea initiativei UE intitulateSmall Business Act (SBA).


SBA - un set amplu de masuri menite sa inlesneasca viata intreprinderilor mici - s-a dovedit deja a fi o baza solida pentru politicile in domeniul IMM-urilor. Intrucat se bazeaza pe schimbul de cele mai bune practici, pe sprijinul pentru internationalizare si pe spiritul antreprenorial, precum si pe accesul la finantare (asigurat prin intermediul instrumentelor de finantare in cadrul Programului-cadru pentru competitivitate si inovare si al programului COSME - "Competitivitatea intreprinderilor si a intreprinderilor mici si mijlocii") SBA incurajeaza tarile UE sa adopte solutii eficace, care au dat rezultate in alte locuri, si sa vina ele insele cu idei la fel de bune.

In aceasta primavara, organizatiile de intreprinderi la nivel european si reprezentantii guvernelor nationale in domeniul IMM-urilor au convenit deja ca cei patru piloni actuali ai SBA ar trebui sa ramana:

    Accesul la finantare: chiar in conditiile unor indicii privind perspective mai bune, IMM-urile au inca o mare nevoie de solutii de finantare accesibila.

    Accesul la piete/internationalizarea: pentru ca IMM-urile sa se dezvolte, este nevoie de explorarea unor noi piete.

    Spiritul antreprenorial: sprijinirea continua a potentialilor antreprenori este esentiala din cauza persistentei unor niveluri mari ale somajului, in special in randul tinerilor.

    Mai buna reglementare: reducerea sarcinilor administrative continua sa fie un obiectiv important, in pofida progreselor deja inregistrate in acest domeniu.



Pentru a se elimina deficitul de competente din multe dintre economiile Europei, s-a convenit, de asemenea, sa se adauge un al cincilea pilon, pentru a face ca politica UE privind IMM-urile sa fie si mai solida:

    Instruirea si formarea antreprenorilor si a personalului angajat: pentru ca economia sa creasca, atat antreprenorii, cat si personalul angajat au nevoie de aceste competente.

Prin consultarea publica lansata se urmareste sa se obtina mai multe informatii de la toate partile interesate, inclusiv de la antreprenori si de la organizatiile de intreprinderi, astfel incat Comisia Europeana sa fie in masura sa asigure ca SBA va fi la inaltimea viitoarelor provocari. Consultarea publica se va incheia la data de 15 decembrie 2014.

Consultarea publica se afla aici.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cum poate UE sa ajute IMM-urile? Aveti ocazia de a va face auziti!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016