Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cum s-au schimbat regulile referitoare la privatizarea societatilor comerciale in 2015?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Apr. 2015 Exclusiv
Tags: legea 75/2015, aprobarea og 14/2014, oug 88/1997, privatizarea societatilor comerciale

Regasiti mai jos Legea nr. 75/2015 privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 14/2014 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 88/1997 privind privatizarea societatilor in vigoare de la 18.04.2015. Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.


Articol unic.

Se aproba Ordonanta Guvernului nr. 14 din 31 iulie 2014 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 88/1997 privind privatizarea societatilor, adoptata in temeiul art. 1 pct. I.12 din Legea nr. 119/2014 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante si publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 618 din 22 august 2014, cu urmatoarele modificari si completari:

1. La articolul unic, inaintea punctului 1 se introduce un nou punct, cu urmatorul cuprins:
"

- La articolul 3, dupa litera d) se introduce o noua litera, litera d1), cu urmatorul cuprins:
«

d1) active functionale inseamna totalitatea resurselor economice care constau in active fixe, circulante, de trezorerie, know-how etc., inclusiv a drepturilor si obligatiilor nascute in legatura cu acestea, precum si resursele umane, apreciate pe baze rezonabile ca fiind exploatabile in procese economice prezente si viitoare;»".

2. La articolul unic punctul 2, partea introductiva a alineatului (1) al articolului 241 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"
Art. 241.

(1) Societatile/Regiile autonome la care statul sau o autoritate a administratiei publice locale este actionar majoritar si filialele acestora pot transfera prin negociere directa active aflate in proprietatea lor persoanelor juridice la care statul sau o autoritate a administratiei publice locale este actionar majoritar sau filialelor acestora, cu indeplinirea cumulativa a urmatoarelor conditii:".

3. La articolul unic, dupa punctul 2 se introduce un nou punct, punctul 21, cu urmatorul cuprins:
"

21. Dupa articolul 241 se introduce un nou articol, articolul 242, cu urmatorul cuprins:
«
Art. 242.

(1) Institutiile publice implicate si societatile/regiile autonome cu capital majoritar sau integral de stat pot prelua active si active functionale de la alte societati/regii autonome in scopul valorificarii acestora prin includerea lor in circuite economice viabile si/sau in societati/regii autonome infiintate potrivit legii.

(2) Preluarea va avea ca scop reducerea nivelului arieratelor, restructurarea sau reorganizarea operatorului economic de la care se preiau activele functionale.»"
Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.
        
    PREsEDINTELE CAMEREI DEPUTAtILOR
VALERIU-STEFAN ZGONEA     PRESEDINTELE SENATULUI
CALIN-CONSTANTIN-ANTON POPESCU-TARICEANU

Bucuresti, 14 aprilie 2015.

Nr. 75.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cum s-au schimbat regulile referitoare la privatizarea societatilor comerciale in 2015?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016