Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cum stam la capitolul spirit antreprenorial in Romania

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 14 Iun. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, economie, ministrul economiei, imm-uri, spirit antreprenorial

Potrivit ministrului Economiei, Varujan Vosganian, in perioada urmatoare ar trebui infiintate cat mia multe IMM-uri in mai multe domenii, dupa cum a declarat in cadrul celei dea 16 editii a Forumului European al Registrelor Comertului (ECRF), care s-a desfasurat, joi, 13 iunie 2013:



"Trebuie sa stimulam crearea a cat mai multe IMM-uri in industrie, productie agricola si servicii". In plus, acesta considera ca spiritul antreprenorial este inca putin dezvoltat in Romania, care are doar 21 de intreprinderi la mia de locuitori, media in Uniunea Europeana fiind de peste 50 de firme la 1.000 de locuitori. "Cresterea numarului de IMM-uri este vitala pentru relansarea economica a tarii noastre si pentru reducerea decalajelor fata de statele dezvoltate din UE", a spus ministrul.

In opinia lui Varujan Vosganian, Oficiul National pentru Registrul Comertului este o institutie moderna si eficienta, reprezentand un fin barometru al economiei romanesti.

"Evenimentul gazduit astazi de tara noastra arata prestigiul de care se bucura ONRC pe plan european", a afirmat Vosganian. El a mai spus ca, in prezent, la ONRC se inregistreaza o firma in numai trei zile, iar sistemul informatic al acestei institutii este performant.

Informatii de background despre ECRF

Calitatea de membru ECRF echivaleaza cu recunoasterea evolutiei pozitive a activitatii Oficiului National al Registrului Comertului, materializata prin dobandirea presedintiei ECRF pe perioada 2012-2013, fapt ce presupune prezidarea tuturor workshop-urilor si intalnirilor din cadrul Comitetului Director al ECRF (componenta: Macedonia, Romania, Italia).

In calitate de presedinte al Forumului, Oficiul National al Registrului Comertului organizeaza cea de-a 16-a Conferinta Anuala a ECRF, la Bucuresti - eveniment organizat din fonduri ECRF, in cadrul careia se reuneste un numar important de registre ale comertului (aproximativ 50 de tari, cu peste 100 de participanti), atat membre ECRF (Olanda, Austria, Germania, Italia, Spania, Luxemburg, Marea Britanie - principali investitori europeni in societatile comerciale cu participare straina la capitalul social in Romania), cat si reprezentanti ai altor organisme internationale (CRF, Comisia Europeana, Banca Mondiala, IACA).

Registrul Comertului indeplineste un serviciu public, cu importanta deosebita in functionarea pietei interne la nivelul UE, revenindu-i in mare parte obligatia de a pune in practica prevederile celor 6 directive comunitare privind societatile comerciale, pentru care Romania are obligatia asigurarii aplicarii depline si corespunzatoare (ex. publicarea situatiilor financiare, sanctionarea pentru neindeplinirea obligatiilor de publicitate, furnizarea informatiilor catre cei interesati in timp util, in format clasic si electronic, inregistrarea si arhivarea atat in format clasic, dar si electronic a informatiilor prevazute de directive, etc.).

Sursa: Ministerul Economiei


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cum stam la capitolul spirit antreprenorial in Romania":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016