Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cum va arata noua schema de ajutor de stat, dedicata proiectelor de mici dimensiuni

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Mai. 2016 Exclusiv
Tags: insolventa, ajutor de stat, schema ajutoare de stat, concurenta piata

Ministerul Finantelor Publice impreuna Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor lanseaza o noua schema de ajutor de stat pentru proiecte de mici dimensiuni. Prin acest nou proiect, fondurile sunt acordate antreprenorilor care nu dispun de sume suficiente de bani pentru a-si finanta propriile afaceri.

"Ni se reproseaza ca am sprijinit mai mult dezvoltarea companiilor multinationale, oferind ajutor de stat unor proiecte mari la care capitalului romanesc i-a fost greu sa se asocieze. impreuna cu MFP, pregatim o noua schema de ajutor de stat, intr-un cuantum ceva mai mic. Nu dorim discriminare intre capitalul romanesc si cel strain, nici nu avem cum, dar ne gandim ca exista investitori care pot dezvolta proiecte mai mici si sa beneficieze si ei de ajutor de stat. Dorinta Guvernului din care fac parte este sa sprijine productia oriunde in Romania", a declarat Costin Borc, ministrul ecoomiei, in cadrul conferintei de prezentare a raportului de activitate al Consiliului Concurentei, potrivit Agerpres.

De asemenea, acesta a mintit despre transparenta in procesul de acordare a acestor ajutoare de stat, precum si despre ajutorul de stat mascat de care au beneficiat companiile de stat de-a lungul ultimilor zeci de ani, fapt care a distorsionat concurenta pe piata si a dezavantajat companiile care au avut relatii de afaceri cu intreprinderile de stat, dar care nu si-au incasat banii din aceste relatii.

"Lucram sa descalcim aceste aspecte care dureaza de zeci de ani si care nu au facut, desi poate intentiile au fost bune, decat sa complice si mai mult situatia unor societati aflate acum in insolventa sau in pragul insolventei.

(…) Favorizarea companiilor de stat, fie prin ajutor de stat mascat, fie prin relatii privilegiate cu alte companii, canalizarea resurselor lor in scopuri politice, nu au facut decat sa decapitalizeze companiile cu care au intrat in relatii de afaceri, au distorsionat procesul de achizitii publice, prin licitatii mai mult sau mai putin corecte. Tot acest mecanism pentru a profesionaliza aceste intreprinderi speram sa fie continuat de noul Guvern, astfel incat sa intoarca aceste aceste dezavantaje, care acum reprezinta o frana pentru economie, in motoare de dezvoltare prin stabilirea unei concurente sanatoasa in piata".
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cum va arata noua schema de ajutor de stat, dedicata proiectelor de mici dimensiuni":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016