Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cum va putea fi rezolvata problema ambalajelor?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 29 Ian. 2016 Exclusiv
Tags: plata taxa reciclare, ambalaj, producatori, recicleaza, ambalaje

Companiile romanesti vor avea de furca incepand din acest an cu legislatia privind reciclarea ambalajelor si impozitele aferente pe care le vor avea de plata. Multi reprezentanti ai industriei alimentare atrag atentia ca plata taxei de reciclare de 2 lei/kilogram va duce la un faliment sigur al companiilor.




In aceasta perioada, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a amintit ca, in opinia sa, poate fi identificata o solutie in cazul reciclarii ambalajelor puse pe piata de industria alimentara romaneasca, primul pas fiind prorogarea termenului de plata, cu o luna sau doua, termen care a intrat in vigoare pe 25 ianuarie 2016.

"Eu cred ca se poate identifica o solutie, dar cred ca trebuie ascultati si producatorii din industria alimentara pentru ca ei au cifre, au argumente. in opinia dansilor este nevoie de continuarea dialogului, altfel se ajunge la un blocaj in care au de ales: fie dau faliment, fie introduc costurile in pret. Legea este in aplicare si ei trebuie sa plateasca 2 lei /kg de ambalaje.(...) Deocamdata s-a discutat de o proprogare de o luna sau doua, pana se gaseste solutia cea mai buna. Nu pot sa ma pronunt daca se va intampla, decizia este la Ministerul Mediului, dar cred ca trebuie sa se gaseasca o solutie", a declarat Irimescu, joi seara, la TVR, potrivit Agerpres.

De asemenea, acesta a precizat ca producatorilor li se reproseaza ca au acceptat un pret modic de 65 de bani pe kg de ambalaj in contractele incheiate cu OTR-urile, desi stiau ca nu se recicleaza, informeaza Agerpres.

"Premierul a spus ca trebuie sa discutam aceasta problema. Eu am discutat si la Ministerul Mediului si am avut discutii si cu cei de la Ministerul Economiei si al Finantelor, dar producatorii sustin nu au reusit sa ajunga la o intelegere. Eu cred ca se poate gasi o solutie, daca se gaseste putina intelegere, daca ne uitam concret la problema. Exista riscul sa plateasca aceste sume, dar in final sa nu se recicleze, nu am nicio garantie, daca eu ca institutie a statului nu ma asigur ca se recicleaza. Unde este de fapt problema? Nu a platit producatorul cat trebuie. Producatorilor nostri, concret, li se reproseaza ca ei au acceptat, in principiu, un pret modic de 65 de bani pe kilogram desi stiau ca nu se recicleaza, dar trebuia feedback-ul, sa vina sa spuna tu nu ai platit cat trebuie, nu se recicleaza si vom ajunge sa fim introdusi in infringement de Comisia Europeana", a declarat Irimescu, citat de Agerpres.

Reprezentantii industriei de conserve din Romania si cei din piata laptelui afirma, potrivit Agerpres, ca plata taxei de reciclare de 2 lei/kilogramul de ambalaj va duce la falimentul multor fabrici de profil si totodata la disponibilizarea a peste jumatate dintre angajati din aceste sectoare, toate aceste costuri urmand sa fie platite din buzunarele consumatorilor.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cum va putea fi rezolvata problema ambalajelor?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016