Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cum vedea Comisia Europeana progresul viitor al Romaniei?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Feb. 2015 Exclusiv
Tags: previziuni, investii, romania, crestere, 2015, impozitare, politici fiscale, inflatia

Potrivit celor mai recente previziuni economice de iarna elaborate de Comisia Europeana, se estimeaza ca Romania va inregistra o crestere economica accentuata in urmatorii doi ani, in special datorita cererii interne, sustinuta de o piata a muncii stabila. Dupa scaderea accentuata din 2014, se asteapta ca inflatia sa ramana moderata in perioada urmatoare, in timp ce consolidarea fiscala va continua si in 2015.


La nivelul UE28, previziunile indica, pentru prima data in ultimii opt ani, cresterea tuturor economiilor statelor membre. Totodata, se asteapta ca, in decursul acestui an, activitatea economica din spatiul comunitar si din zona euro sa creasca usor, urmand ca in 2016 sa inregistreze o accelerare notabila.

 Perspectivele de crestere sunt inca limitate pe continent de un mediu nefavorabil pentru investitii si de un somaj ridicat, insa planul de investitii, relaxarea cantitativa propusa de Banca Centrala Europeana, preturile in scadere la petrol si deprecierea euro vor avea impact pozitiv asupra cresterii economice.
    
Piere Moscovici, comisarul european pentru afaceri economice si financiare, impozitare si vami, a declarat:

"Perspectivele economice actuale ale Europei sunt un pic mai bune astazi, fata de momentul prezentarii ultimelor noastre previziuni. Scaderea pretului petrolului si o moneda euro mai slaba reprezinta un stimulent excelent pentru economia europeana. Totodata, Planul de Investitii si deciziile recente ale Bancii Centrale Europene vor avea un rol important in crearea unui context favorabil pentru reforme si pentru politici fiscale inteligente. Vom avea insa, in continuare,  mult de munca pentru a putea furniza locurile de munca atat de necesare pentru milioane de europeni."

Sursa: Comisia Europeana

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cum vedea Comisia Europeana progresul viitor al Romaniei?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016