Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cum vrea Agentia Nationala de Integritate (ANI) sa evite conflictele de interese

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Ian. 2014 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, agentia nationala de integritate, evitarea conflictelor de interese, sistem, mediul de afaceri

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a initiat recent o licitatie deschisa pentru implementarea unui sistem informatic integrat de prevenire a conflictelor de interese in achizitiile publice, contract in valoare de 31 milioane lei (circa 7 milioane de euro) finantat prin fonduri structurale.




In anuntul publicat recent in Sistemul Electronic de Achizitii publice (SEAP) se arata ca sistemul va fi implementat in 12 luni de la atribuirea contractului, iar media cifrei de afaceri din ultimii trei ani a firmelor interesate sa participe la aceasta licitatie trebuie sa fie de aproape 50 milioane de lei (fara TVA).

In acest sens, Horia Georgescu, presedintele ANI, declara anul trecut ca este vorba despre "un sistem informatic integrat care va preveni conflictul de interese in timp real, in prima faza la achizitii publice pe fonduri UE si apoi la achizitiile publice din tot sistemul national", acesta urmand sa fie operational pana la jumatatea anului 2014.

La sfarsitul lunii noiembrie 2013, Ministerul Comunicatiilor facea urmatorul anunt:

    "Scopul PREVENT consta in asigurarea interoperabilitatii sistemelor electronice ale institutiilor publice, optimizarea cooperarii intre institutiile publice, dezvoltarea unui mecanism eficient de verificare ex-ante a conflictelor de interese in procesul de atribuire a contractelor de achizitii publice prin coparticiparea directa a cetatenilor si a mediului de afaceri in semnalarea situatiilor generatoare de conflicte de interese, precum si cresterea capacitatii de raspuns la solicitari primite din partea cetatenilor / mediului de afaceri /administratiei publice, la un nivel de sofisticare de minimum 3", preciza la acel moment Ministerul Comunicatiilor.
     
Datele afisate vineri in SEAP indica faptul ca sistemul ar urma sa fie implementat in 12 luni de la atribuirea contractului. In privinta conditiilor de participare la licitatie, se mentioneaza ca ofertantii interesati nu trebuie sa fi fost condamnati în ultimii 5 ani, printr-o hotarâre definitiva si irevocabila, pentru frauda, coruptie, spalare de bani, activitati criminale.

Sursa: HotNews.ro


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cum vrea Agentia Nationala de Integritate (ANI) sa evite conflictele de interese":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016