Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

De ce ar putea primi Romania 4 miliarde de euro

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Aug. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, comisia europeana, fonduri structurale, sume rambursate

Potrivit unui comunicat transmis recent de Ministerul Fondurilor Europene, Romania ar putea primi circa 4,1 miliarde de euro de la Comisia Europeana, suma atinsa in total de valoarea fondurilor structurale si de coeziune.



In concret, asa cum precizeaza si comunicatul, "valoarea fondurilor structurale si de coeziune solicitate Comisiei Europene pentru a fi rambursate Romaniei a ajuns la peste 4,1 miliarde de euro, la data de 9 august 2013. In consecinta, rata de absorbtie curenta a fondurilor europene depaseste nivelul de 21%.

In perioada 1 mai 2012 - 9 august 2013, Romania a solicitat returnarea a peste 2,46 miliarde de euro din fondurile structurale si de coeziune, in timp ce in perioada 1 ianuarie 2007 - 30 aprilie 2012 documentele transmise Comisiei au acoperit finantari in valoare de numai 1,63 miliarde de euro".

Potrivit MFE, suma solicitata pentru a fi rambursata Romaniei este in prezent cu 150% mai mare comparativ cu cea consemnata la data de 1 mai 2012, iar fondurile returnate tarii noastre de catre Comisia Europeana insumau aproximativ 3,7 miliarde de euro, la data de 9 august.

De asemenea, in perioada mai 2012 - 9 august, CE a decontat Romaniei fonduri in valoare de peste 2,24 miliarde de euro. Astfel, valoarea sumelor rambursate a crescut cu peste 156% fata de cele rambursate pana la data de 1 mai 2012.  

"In acest an, Comisia Europeana a rambursat Romaniei peste 1,47 miliarde de euro. Din aceasta suma, fonduri in valoare de peste 1,1 miliarde de euro au fost incasate de Romania datorita reluarii platilor prin intermediul a trei programe, ca urmare a masurilor implementate de Guvernul Romaniei.

Estimam ca in toamna acestui an Comisia va decide reluarea platilor catre Romania si prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, singurul program care a mai ramas pre-suspendat", declara ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, potrivit sursei citate.

Sursa: Agerpres
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "De ce ar putea primi Romania 4 miliarde de euro":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016