Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

De ce e util Planul Juncker pentru intreaga economie europeana?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Iun. 2015 Exclusiv
Tags: planul juncker, comisia europeana, fond european, investitii strategice

Accelerarea refacerii economice: Parlamentul European a aprobat Planul Juncker Parlamentul European a votat miercuri, 24 iunie a.c., planul de investitii de 315 miliarde de euro, anuntat de Comisia Europeana in noiembrie 2014, destinat incurajarii investitiilor viabile in Europa. In negocierile cu Consiliul, Parlamentul a modificat structura de finantare, a castigat implicarea in selectarea administratorilor Fondului si a asigurat mai multe masuri de control democratic.


Parlamentul a aprobat regulile Fondului cu 464 de voturi pentrum 131 impotriva si 19 abtineri. Votul marcheaza sfarsitul unui proces legislativ rapid, care demonstreaza angajamentul Parlamentului fata de acest Plan.

Bugetele pentru cercetare si retele - protejate

Parlamentul a cautat sa imbunatateasca structura de finantare a fondului de garantie pentru Plan, regulile de administrare a fondului, mecanismele de functionare si responsabilitatea democratica. Principalele reusite sunt urmatoarele:


    diminuarea taierilor bugetare pentru programul european de cercetare si inovare Orizont 2020 si al Mecanismului pentru Interconectarea Europei (CEF - pentru conectarea retelelor europene de energie, transport si digitale) cu 1 miliard de euro. Orizont2020 si CEF, doua dintre cele trei surse de finantare pentru garantia UE care sprijina Planul, vor contribui acum cu 2,2 miliarde si, respectiv, 2,8 miliarde de euro, adica 500 milioane de euro mai putin decat fusese propus initial

    asigurarea ca aceasta suma de 1 miliard de euro salvata pentru programe va fi platita din marjele bugetare neutilizate din 2014 si 2015

    castigarea dreptului pentru Parlament de a aproba numirea directorului de management si directorului adjunct de management ai Fondului de investitii

    prevederea conform careia lista proiectelor aprobate va fi publica si

    cerinta ca un set de criterii pentru selectia proiectelor si o lista a obiectivelor proiectelor sa fie elaborate pentru a se asigura ca proiectele selectate sunt conforme cu prioritatile generale ale Uniunii



Declaratiile raportorilor


Raportorul din comisia pentru bugete Jose Manuel Fernandes (PPE, PT) a spus: ”Planul Juncker este un instrument inovator care va da un imbold major investitiilor in Europa. 240 de miliarde euro din acest Plan vor merge catre investitii, iar 75 miliarde de euro catre coloana vetebrala a economiei noastre: intreprinderile mici si mijlocii care ofera doua treimi din locurile de munca din sectorul privat si reprezinta 99% din afacerile din Europa. Politicienii nu creeaza locuri de munca, dar ii pot ajuta pe cei care fac acest lucru”.

Raportorul din comisia pentru afaceri economice si monetare Udo Bullmann (S&D, DE) a spus: ”Parlamentul European a deschis drumul pentru investitiile de care Europa are urgenta nevoie. Ne-am asigurat ca UE investeste in modernizarea economiei si ca nu ne vom intoarce in trecut. Pentru prima data, aceste investitii vor fi recunoscute explicit in contexul Pactului de Stabilitate si Crestere, mai degraba decat sa fie penalizate de acesta. Mai mult, am incheiat politica de ascundere - responsabilitatile sunt clar impartite si Parlamentul European este implicat democratic in nominalizarea directorului de management”.

Ce urmeaza

Acum ca Parlamentul a aprobat regulile, Consiliul de Ministri trebuie sa faca acelasi lucru. Consiliul a confirmat acordul sau provizoriu cu Parlamentul, la 9 iunie si isi va da curand, cel mai probabil, acordul prin procedura scrisa. Dupa care, regulamentul privind Planul Juncker va intra in vigoare, la inceputului lui iulie, iar Fondul va putea fi complet operational in septembrie.

Background


Planul Juncker, prezentat in noiembrie 2014, are in vedere crearea unui Fond European pentru Investitii Strategice (EFSI) constituit din 5 miliarde de euro capital de la Banca Europeana de Investitii (BEI) si din 16 miliarde de euro fond de garantie. Fondul de garantie va primi 8 miliarde euro de la bugetul UE, din care BEI poate fi platita daca se face apel la garantie. Parlamentul si Consiliul au ajuns la un compromis privind propunerea originala a Comisiei in cadrul a opt intalniri tripartite intre 20 aprilie si 4 iunie.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "De ce e util Planul Juncker pentru intreaga economie europeana?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016