Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

De ce un rating SUA mai mic inseamna investitori mai saraci

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 26 Aug. 2011 Exclusiv
Tags: investitori, retrogradare, companii, bursa, titluri de stat

Scaderea ratingului SUA de la AAA la AA+ a facut ca multe dintre companiile listate la Bursa din New York sa inregistreze pierderi semnificative. Astfel, actionarii acestor companii au cumulat scaderi de peste 1.000 miliarde de dolari odata cu decizia agentiei Standard & Poor's de a reduce ratingul Statelor Unite.


Ca urmare a deciziei luate de agentia de rating, indicele de referinta al bursei americane a inregistrat o scadere de 6,7%, ceea ce a reprezinta 1.030 miliarde de dolari. In paralel, a crescut valoarea titlurilor de Trezorerie SUA pe piata secundara.

Cu privire la valul de actiuni vandute masiv in urma retrogradarii, multi dintre investitorii americani nu considera ca pierderile suferite sunt justificate si ca nu a fost facuta nicio diferenta intre companiile care meritau sa scada la bursa si cele care se aflau intr-o situatie buna. In acest sens, agentia  S&P's nu a facut precizari asupra posibilitatii ca retrogradarea sa fi influentat deciziile  investitorilor de a vinde actiuni.

Chiar daca agentia de rating nu comenteaza asupra rolului pe care l-a jucat in fluctuatiile de la bursa, pe piata au fost vandute nenumarate actiuni, marfuri si valute, atentia cea mai mare fiind captata de aur, titlurile de trezorerie SUA, obligatiunile guvernamentale japoneze, francul elvetian si yenul. In plus, randamentul titlurilor de Trezorerie SUA cu maturitatea la zece ani pe piata secundara a inregistrat pe 18 august un nivel minim record de 1,97%.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul " De ce un rating SUA mai mic inseamna investitori mai saraci":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016