Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

De unde vine excedentul bugetar la 10 luni. Investitii noi programate pentru 2016

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 27 Nov. 2015 Exclusiv
Tags: excedent bugetar, ministerul de finante, executii, cheltuieli, investitii

Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, a explicat saptamana aceasta ca excedentul bugetar la 10 luni nu trebuie sa reprezinte un motiv de bucurie deoarece provine din neexecutarea cheltuielilor de investitii, in conditiile in care acestea au reprezentat doar jumatate din programul anuntat.

"Avem un surplus bugetar, dar care nu trebuie sa ne bucure. Ne-am uitat pe structura acestui surplus si el provine dintr-o neexecutare a cheltuielilor de investitii. Acest lucru arata o ineficienta in zona investitiilor, o capacitate institutionala ce trebuie imbunatatita. Aceasta este prioritatea mandatului meu. (...) Executia la 10 luni fata de program a fost undeva la jumatate, dar analizam in ce masura noiembrie și decembrie sunt luni de executie sau doar pentru decontarea unor investitilor deja efectuate in lunile precedente", a spus ministrul Finantelor, citat de Agerpres.

De asemenea, ministrul a explicat ca in prezent se realizeaza o estimare in ceea ce privește nivelul deficitului bugetar la finalul acestui an.

"Este destul de dificil. Sa cheltuieÈ™ti foarte multe miliarde intr-o luna de zile ar trebui sa ne puna intrebarea legata de calitatea acestor cheltuieli. Dar, desigur, unele proiecte sunt foarte avansate È™i este numai o chestiune de timp pâna a transmite aceste cheltuieli catre decontare", a amintit ministrul Finantelor, conform Agerpres.

In ce priveste bugetul pe anul viitor, acesta prevede cheltuieli de investitii de 37,7 miliarde de lei, fata de 33 de miliarde de lei anul acesta.

Ministrul de finante, Anca Dragu, a precizat ca spera ca executia sa fie mai buna, amintind totodata ca
achizitiile publice reprezinta un domeniu important pentru stimularea investitiilor, pentru creșterea executiei pe partea de investitii.

Executia bugetului general consolidat la finele primelor zece luni ale anului 2015 s-a incheiat cu un excedent de 9,04 miliarde de lei, respectiv 1,28% din PIB, fata de excedentul de 1,9 miliarde de lei, respectiv 0,29% din PIB, inregistrat in perioada similara din 2014, conform datelor publicate miercuri de Ministerul Finantelor Publice, citate de sursa amintita mai sus.
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "De unde vine excedentul bugetar la 10 luni. Investitii noi programate pentru 2016":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016