Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Declaratii fiscale octombrie 2014. Ce termenele-limita sunt stabilite de Fisc?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Oct. 2014 Exclusiv
Tags: declaratia 010, octombrie 2014, declaratii fiscale, anaf, plata cu intarziere

In randurile de mai jos, veti descoperi pana la ce data trebuie sa depuneti la Fisc in functie de obligatiile declarative si de plata stabilite prin lege de catre autoritatile fiscale.


PANA LA 10 OCTOMBRIE:


- Declaratia 010 - Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica. Se depune de catre persoanele juridice care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire.

Baza legala: art. 152, alin. (6) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare; OMEF nr. 262/2007;



- Declaratia 020 - Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane fizice romane. Se depune de persoanele fizice, altele decat persoanele fizice romane care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere, care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire.

Baza legala: art. 152, alin. (6) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare; OMEF nr. 262/2007;

..

- Declaratia 070 - Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere. Se depune de catre persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire.

Baza legala: art. 152, alin. (6) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare; OMEF nr. 262/2007;

.

- Declaratia 096 - Declaratia de mentiuni privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA in vederea aplicarii regimului de scutire prevazut la art. 152 din Codul Fiscal. Se depune de persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 cu perioada fiscala luna calendaristica, si care solicita scoaterea din evidenta platitorilor de TVA.

Baza legala: art. 152, alin. (7) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal; OPANAF nr. 1.768/2012.





PANA LA 15 OCTOMBRIE

- Situatia eliberarilor pentru consum de țigarete/țigari și țigari de foi in luna … anul. Se depune de antrepozitarii autorizati, destinatarii inregistrati sau importatorii autorizati pentru produse din grupa tutunului prelucrat.

Baza legala:  pct. 77^1, alin. (1) din HG 44/2004



- Situatia eliberarilor pentru consum de tutun fin taiat, destinat rularii in tigarete/alte tutunuri de fumat in luna … anul … Se depune de antrepozitarii autorizati, destinatarii inregistrati sau importatorii autorizati pentru produse din grupa tutunului prelucrat.

Baza legala:  pct. 77^1, alin. (1) din HG 44/2004

.

- Situatia centralizatoare privind achizitiile/utilizarile de produse accizabile si livrarile de produse finite rezultate in luna  pentru luna precendenta. Se depune de operatorii economici care detin autorizatie de utilizator final pentru alcoolul etilic si alte produse alcoolice.

Baza legala: art. 206^58 din Codul fiscal si pct. 111, alin. (25) din HG 1620/2009


- Situatia centralizatoare privind achizitiile si livrarile de produse accizabile pentru luna precedenta. Se depune de catre destinatarii inregistrati si reprezentantii fiscali pentru achizitiile si livrarile intracomunitare de produse accizabile.

Baza legala: art. 206^50 din Codul fiscal



- Situatia privind operatiunile desfasurate in antrepozitul fiscal  de productie pentru luna precedenta. Se depune de antrepozitarii autorizati pentru productie  produse accizabile, precum si terminalul petrolier cu iesire in port autorizat ca antrepozit fiscal pentru operatiunile desfasurate in incinta acestuia.

Baza legala: art. 206^55 din Codul fiscal si pct. 109 din HG 44/2004


- Situatia privind operatiunile desfasurate in antrepozitul fiscal  de depozitare pentru luna precedenta. Se depune de antrepozitarii autorizati pentru depozitare  produse accizabile, precum si terminalul petrolier cu iesire in port autorizat ca antrepozit fiscal pentru operatiunile desfasurate in incinta acestuia.

Baza legala: art. 206^55 din Codul fiscal si pct. 109 din HG 44/2004



- Depunerea jurnalelor privind livrarile de combustibil destinat utilizarii exclusiv pentru aviatie/navigatie pentru luna precendenta. Se depun de catre antrepozitarii autorizati pentru productie/depozitare.

Baza legala: pct. 113.1, alin. (11) din HG 1620/2009



- Depunerea jurnalelor privind achizitiile/  livrarile de combustibil destinat utilizarii exclusiv pentru aviatie/ navigatie pentru luna precedenta. Se depun de catre antrepozitarii autorizati pentru depozitare.

Baza legala: pct. 113.1, alin. (13) din HG 1620/2009


- Situatia privind privind livrarile de produse accizabile in luna … anul … pentru luna precedenta. Se depune de operatorii economici care detin autorizatii de expeditor inregistrat.

Baza legala: HG 44/2004, pct. 90.1, alin. (8^1)


- Depunerea Evidentei achizitionarii, utilizarii si returnarii marcajelor pentru luna precendeta. Se depune de antrepozitarii autorizati, destinatarii inregistrati si importatorii autorizati de produse supuse marcarii.

Baza legala: art. 206^64 din Codul fiscal si pct. 117.2, alin. (9) din HG 1620/2009





PANA LA 27 OCTOMBRE 2014

Pana la 27 octombrie 2014:

- Depunerea Decontului special de taxa pe valoarea adaugata  pentru trimestrul precedent  (sistem  VOES) de catre persoanele impozabile nestabilite care presteaza servicii electronice persoanelor neimpozabile.

Baza legala: art. 152^4, alin. (7) din Codul fiscal



- Efectuarea platilor anticipate privind impozitul pe profit aferente trim. III 2014 de catre contribuabilii care aplica sistemul de declarare si plata a impozitului pe profit anual, cu plati anticipate si contribuabilii prevazuti la art. 13 lit. c) - e)

Baza legala: art. 34 alin. (8) din Codul fiscal




- Plata impozitului retinut la sursa in luna precedenta de catre platitorii de urmatoarele venituri:

     din drepturi de prop. intelectuala;
     din contracte/ conventii civile si de agent;
     expertiza contabila si tehnica, judiciara si extrajudiciara;
     obt. de o pers. fizica dintr-o asociere cu o pers. juridica
     din premii si jocuri de noroc
     obt. de nerezidenti
     din alte surse

Baza legala: art. 52, alin. (3); art. 52^1, alin. (1) si (4); art. 77, alin. (6); art. 79, alin. (3) si art. 116, alin. (4) si (5) din Codul fiscal.



- Efectuarea platii anticipate de 50% din impozitul pe venitul din activitatile agricole (prima rata) de catre contribuabilii care obtin venituri din activitati agricole, stabilite prin norme

Baza legala: art.74 alin. (5) din Codul fiscal




- Declaratia 100 - Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, cu termen lunar sau alte termene,  pentru obligatiile bugetului de stat.

Baza legala: OPANAF 3136/2013, anexa 6, cap. I, subcap. 1




- Declaratia 104 - Declaratia privind distribuirea intre asociati a veniturilor si cheltuielilor aferente trimestrului precedent, de catre Asocierile fara personalitate  juridica constituite intre contribuabilii prevazuti la art. 13 lit. c) si e)  din Codul fiscal.

Baza legala: OPANAF 3136/2013




- Declaratia 112 - Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, pentru obligatiile aferente lunii  precedente.

Baza legala: art. 296^19 din Codul fiscal si OMFP nr. 1.045/2012




- Declaratia 224 - Declaratia privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania - pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii precedente.

Baza legala: OPANAF nr. 52/2012



- Declaratia 300 - Decontul de taxa pe valoarea adaugata, pentru obligatiile bugetului de stat cu termen lunar, trimestrial, semestrial, anual - dupa caz

Baza legala: art. 156^2 din Codul Fiscal; OPANAF nr. 1.790/2012.

Atentie! Decontul se depune si de contribuabilii care au solicitat scoaterea din evidenta ca platitor de TVA conform art. 152 alin. (7) din Codul Fiscal;




- Declaratia 301 - Decontul special de taxa pe valoarea adaugata, pentru contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA, conform art. 153^1 din Codul Fiscal si care au efectuat: achizitii intracomunitare in luna precedenta, achizitii intracomunitare de mijloace de transport care nu sunt considerate noi conform art. 125^1 alin. (3), contribuabilii care au efectuat achizitii de servicii intracomunitare pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA, precum si pentru contribuabilii neinregistrati si care nu au obligatia inregistrarii, care au efectuat achizitii intracomunitare de mijloace de transport noi sau produse accizabile.

Baza legala: art. 156^3 din Codul Fiscal; OPANAF nr. 30/2011;




- Declaratia 307 - Declaratie privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adaugata. Se depune de catre persoanele impozabile: pentru operatiunile prevazute la art. 128 alin.(7) al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat conform art. 153, alin. (9) lit. a) - e) din Codul Fiscal.

Baza legala: art. 156^3 din Codul Fiscal; OPANAF 2223/2013;



- Declaratia 311 - Declaratia privind taxa pe valoarea adaugata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat conform art. 153, alin. (9) lit. a) - e) din Codul Fiscal. Se depune pana la 25 inclusiv, a lunii urmatoare celei in care a intervenit exigibilitatea taxei, de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat conform art. 153, alin. (9) lit. a) - e) din Codul Fiscal, pentru declararea si plata TVA aferenta: livrarilor de bunuri/prestarilor de servicii efectuate si/sau achizitiilor de bunuri si/sau de servicii efectuate ulterior anularii codului de inregistrare in scopuri de TVA.

Baza legala: OPANAF 2224/2013;




- Declaratia 390 VIES - Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare pentru obligatiile de declarare aferente operatiunilor desfasurate in luna precedenta.

Baza legala: art. 156^4 din Codul Fiscal; OPANAF 3162/2011;




- Declaratia 394 - Declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national, pentru declararea operatiunilor desfasurate de catre platitorii de TVA cu perioada fiscala lunara sau trimestriala.

Baza legala: OPANAF 1992/2012.




- Depunerea Cererii de restituire a accizelor de catre importatori pe trimestrul precedent de catre beneficiarii scutirilor de accize.

Baza legala: art. 206^56 din Codul fiscal





 - Depunerea Cererii de restituire a accizelor in cazul vanzarilor la distanta pe trimestrul precedent de catre vanzatorii la distanta.

Baza legala: art. 206^47 alin. (5) din Codul fiscal




- Declaratia 097 - Notificarea privind aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare de catre persoanele impozabile inregistrate conform art.153 din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal, pentru notificarea organelor fiscale cu privire la aplicarea sistemului TVA la incasare sau cu privire la incetarea aplicarii acestui sistem in conditiile prevazute la art. 1563 alin.(11) si alin.(12) din Codul fiscal.

Baza legala: O.P.A.N.A.F. nr.3.884/2013.


- Pentru plata cu intarziere a obligatiilor fiscale se calculeaza dobanzi pentru fiecare zi de intirziere (0,03%/zi).

- Cei care nu isi indeplinesc, pe parcursul unui semestru calendaristic, obligatiile declarative prevazuta de lege vor fi declarati contribuabili inactivi;
- Incepand cu data de 01.07.2013 pentru obligatiile de plata scadente dupa aceasta data si neachitate se aplica si o penalitate de intarziere de 0,02% pentru fiecare zi de intarziere.
- Si nu in ultimul rand pentru nedepunerea sau depunerea cu intarziere a declaratiilor fiscale puteti fi sanctionati cu amenda conform art. 219 din Codul de procedura fiscala.


Sursa: ANAF
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Declaratii fiscale octombrie 2014. Ce termenele-limita sunt stabilite de Fisc?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016