Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Declaratiile premierului despre stadiul actual al noului Cod fiscal

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Iul. 2015 Exclusiv
Tags: codul fiscal, reducerea tva, consumul, iohannis, promulgarea, noul cod, reformele

Recent, premierul Victor Ponta a facut mai multe declaratii referitoare la noul Codul fiscal, amintind ca ulterior se poate trece la finalizarea legii salarizarii de promulgarea Codului Fiscal.



"Sper sa avem Codul Fiscal promulgat si sa avem in felul asta predictibilitate pentru toamna. Cu Codul Fiscal promulgat si cu toate datele economice, putem sa mergem la finalizarea legii salarizarii in toamna", a declarat acesta, la inceputul sedintei de Guvern de miercuri, potrivit HotNews.ro.

La acest moment, Legea privind Codul Fiscal se afla la presedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.
Pe langa ingrijorarile cu privire la Codul fiscal transmise atat de FMI, cat si de Comisia Europeana, au fost facute unele atentionari si de catre guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, care, asa cum noteaza Zf.ro, considera ca orice decizie politica in contradictie cu legitatile economice va fi platita scump, prin costuri de finantare mai mari si nu numai.

Acesta este astfel de parare ca provocarea in Romania nu e reprezentata doar de mentinerea unui deficit sub 3% din PIB,  ci si de schimbarea de deficit de la un an la altul. "Nu suna deloc a seriozitate. Adica strangi economia si apoi ii dai drumul...o majorare brutala cu doua puncte procentuale de la an la an pune problema de seriozitate", a precizat acesta.

De asemenea, a explicat ca exista o neconcordanta intre logica politica si cea macroeconomica:

"Nu poti sa dai o lege in Parlament care sa contrazica o legitate economica. Daca ar creste nivelul de trai printr-o lege in Parlament, de ce nu ar creste si in Burkina Faso. Echilibrele macroeconomice sunt legitati economice. (...) Venim cu o lege in Parlament sa creasca cutare... nu o sa creasca daca nu se imbina cu legitatile economice".

Potrivit HotNews.ro, Valdis Dombrovskis, vicepresedintele Comisiei Europene a declarat marti, 14 iulie ca din pacate ultima revizuire a acordului dintre Comisia Europeana cu Romania nu s-a finalizat cu succes, programul fiind "deraiat", recomandand insa Romaniei sa realizeze in continuare reformele structurale.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Declaratiile premierului despre stadiul actual al noului Cod fiscal":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016