Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Declaratiile recente privind politica adoptata de bancile romane

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Mai. 2015 Exclusiv
Tags: bancile centrale, banca romana, isarescu, reducerea preturilor, clientii bancilor

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat recent ca Banca Nationala a Romaniei nu are o politica de relaxare cantitativa, asa cum este cea adoptata pe plan european.



"In Romania nu ne aflam in aceasta situatie (de la nivelul zonei euro - n.r.), nu facem relaxare cantitativa, nu fortam pe nimeni sa cumpere titluri de stat. Am lasat ceva lichiditate in piata, insa intentia noastra nu este sa lasam excesul de lichiditate a la long, nu face bine", a afirmat marti Isarescu la conferinta "Viitorul modelelor de business bancar", organizata in cadrul evenimentelor dedicate aniversarii a 135 de ani de la infiintarea Bancii Nationale a Romaniei, potrivit Mediafax.

De asemenea, acesta a precizat ca aceasta necesitate de a se adapta s-a simtit si de catre bancile centrale care au adoptat masuri neconventionale. In plus, conform declaratiilor citate de Mediafax, s-a dorit aducerea in prim-plan a faptului ca exista un exces de lichiditate:

"Am vrut sa spunem: nu uitati ca mai este si aceasta lichiditate! Insa nu chestiunea lichiditatii, a banilor era problema, ci calitatea, relatia rupta dupa o criza pacatoasa intre clientii bancilor si bancheri",.

Conform aceleiasi surse, guvernatorul BNR a precizat si ca in Romania nu exista nici relaxare cantitativa, nici deflatie, cu toate ca rata inflatiei se va situa pentru cateva luni in teritoriu negativ.

"Deflatia inseamna o stare de spirit, pe care n-o vad instalata in mintea romanilor. Ea amana decizia de cumparare, care duce la scaderea consumului si apoi iar la reducerea preturilor", a adaugat acesta.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Declaratiile recente privind politica adoptata de bancile romane":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016