Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Dezechilibrul de forta intre ANAF si contribuabili este din ce in ce mai mare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Mai. 2015 Exclusiv
Tags: reducerea tva, evaziunea, frauda, anaf, abuz, inspectorilor fiscali, antifrauda

Dupa nenumarate discutii care anuntau sau promiteau o scadere a preturilor, mai multi consultanti sunt de parere ca aceasta reducere a TVA-ului nu se poate vedea integral la raft.



In cadrul unei conferinte de specialitate, consultantul fiscal Gabriel Biris, a explicat, citat de Agerpres, de ce aceasta masura este benefica in ce priveste diminuarea evaziunii fiscale:

"Evaziunea nu afecteaza numai bugetul, ci si concurenta intre companii. Nu putem concura cu cei care fura TVA si platesc oamenii la negru. Chiar daca, intr-o prima faza, reducerea semnificativa a TVA nu se va vedea integral la raft, eu am incredere ca economia de piata va ajusta, incet, incet, lucrurile. Trebuie sa stim ca atunci cand TVA a crescut de la 19% la 24%, cresterea nu s-a vazut integral la raft, unde o parte a fost preluata de comercianti. Cresterea s-a vazut insa integral la factura de utilitati. E de asteptat ca in prima faza de scaderea TVA la 9% sa beneficieze producatorii, in special cei din industria carnii unde evaziunea a fost si este, in continuare, mare".

Tot in cadrul conferintei "Fiscalitate pentru o Romanie Durabila", organizate de Camera de Comert si Industrie a Romaniei, consultantul fiscal a precizat ca in Codul Fiscal sunt destul de multe lucruri bune, cu mentiunea ca se regasesc insa lucruri "foarte rele" in Codul de procedura fiscala.

Potrivit acestuia, in acest cod, dezechilibrul de forta intre ANAF si contribuabili este din ce in ce mai mare:

 "Drepturile noastre vor continua sa scada in conditiile in care vedem un apetit mare pentru abuz atat din partea inspectorilor fiscali, cat si a nou infiintatei Directii Antifrauda".

Referitor la nivelul de frauda la TVA, Gabriel Biris a declarat ca in Europa "lipsesc la socoteala cam 200 de miliarde de euro, iar in Romania, circa 10 miliarde euro, mai mult decat media europeana".
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Dezechilibrul de forta intre ANAF si contribuabili este din ce in ce mai mare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016