Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Discounturile cerute de retaileri producatorilor agricoli provoaca noi nemultumiri in piata

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 12 Aug. 2016 Exclusiv
Tags: fermieri, producatorii agricoli, supermarketurile, discounturi

O noua nemultumire in sectorul agricol a fost recent adusa la cunostinta ministrul Agriculturii: faptul ca supermarketurile cer reduceri mari pentru producatorii autohtoni reprezinta un nou dezavantaj in piata.

Astfel, reprezentantii asociatiilor producatorilor agricoli din sectorul zootehnic s-au plans joi ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, aflat in judetul Sibiu, ca supermarketurile nu mai taxeaza servicii, ci cer discounturi mai mari.

Potrivit Agerpres, ministrul Achim Irimescu a declarat ca va alcatui "un grup de lucru urgent", din care va face parte si Ministerul Justitiei, pentru a clarifica situatia prezentata.

"Vom face un grup de lucru urgent si vom include si alte ministere. De exemplu, Consiliul Concurentei si Ministerul Justitiei pentru a clarifica lucrurile, pentru ca Ministerul Agriculturii are doua lucruri de clarificat, lantul scurt de aprovizionare plus partea cu 51 %.

Supermarketurile reclama si alte aspecte, care le pun probleme. De exemplu, in sala s-a afirmat ca supermarketurile nu mai taxeaza servicii, ci cer discounturi mai mari", a afirmat Achim Irimescu, citat de Agerpres.

Va informam ca ministrul Agriculturii a discutat joi, in comuna Cristian, judetul Sibiu, cu mai multi reprezentanti ai fermierilor si despre Legea privind comercializarea in supermarketuri a produselor romanesti in proportie de 51%.

Legea prevede ca supermarketurile sa fie obligate sa aiba la raft produse romanesti din categoriile alimentelor de baza in proportie de 51%. Chiar inainte de modificarea legii, principalele nemultumiri inaintate de marii retaileri au amintit de problemele care se vor ivi la livrarea produselor in cantitati mari. Acestia au reclamat astfel faptul ca nu vor mai putea lua de la un singur furnizor cantitati de legume care sunt adesea de ordinul tonelor.

De cealalta parte, o problema existenta in domeniul agricol o reprezinta numarul scazut de asociatii de fermieri.

 

Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Discounturile cerute de retaileri producatorilor agricoli provoaca noi nemultumiri in piata":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016