Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Dobanzile si penalitatile pentru creante fiscale, modificate prin Legea 207/2015

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Aug. 2015 Exclusiv
Tags: legea 207/2015, dobanda, penalitatea de nedeclarare, obligatia fiscala, penalitati intarziere

Modificari importante au fost aduse in acest an in domeniul fiscal, in asteptarea unei forme finale a Codului fiscal. Astfel, alte legi si ordonante de urgenta au luat locul unor reglementari care s-ar fi putut aplica printr-un singur cod.


O schimbare in acest sens a fost adusa de Legea 207/2015, publicata in Monitorul Oficial 547/2015. Aceasta lege aduce noi reglementari in structura Codului de procedura fiscala, iar prevederile sale se aplica incepand cu 1 ianuarie 2016.

Modificarile esentiale in aceasta privinta vizeaza dobanda, penalitatea de intarziere si penalitatea de nedeclarare care se aplica in cazul contribuabililor, persoane fizice sau juridice care nu isi indeplinesc obligatiile fiscale pana la termenul-limita stabilit de lege, dupa caz

Astfel, asa cum aminteste si consultantul fiscal, Cristian Rapcencu, intr-o analiza intocmita pentru HotNews.ro, de la inceputul anului viitor, "pentru obligatiile fiscale principale nedeclarate sau declarate incorect si stabilite de organul de inspectie fiscala prin decizii de impunere, se va datora o penalitate de nedeclarare de 0,08/zi" astfel ca "penalitatea de nedeclarare se stabileste incepand cu ziua imediat urmatoare scadentei si pana la data stingerii sumei datorate, inclusiv, din obligatiile fiscale principale nedeclarate sau declarate incorect de contribuabil si stabilite de organul de inspectie fiscala prin decizii de impunere".

In ce priveste dobanda, considera obligatie fiscala accesorie reprezentand echivalentul prejudiciului creat titularului creantei fiscale principale ca urmare a neachitarii la scadenta de catre debitor  a obligatiilor fiscale principale, aceasta se calculeaza fiecare zi de intarziere, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate, inclusiv. Aceasta va scadea de la 0,03% la 0,02% de la 1 ianuarie 2016, pentru fiecare zi de intarziere.

Cititi aici continuarea articolului.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Dobanzile si penalitatile pentru creante fiscale, modificate prin Legea 207/2015":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016