Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Documentar fiscal: Limite de deductibilitate ale unor categorii de cheltuieli la calculul profitului impozabil

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Feb. 2015 Exclusiv
Tags: limite de deductibilitate, cheltuieli, calculul profitului impozabil, cheltuieli de protocol

Lit. a) Cheltuieli de protocol in limita de 2% - Baza de calcul la care se aplica cota de 2% = Total venituri - Venituri Neimpozabile -- Total cheltueli + cheltuieli cu impozitul pe profit + cheltuieli de protocol + cheltuieli aferente veniturilor neimpozabile.


In cadrul cheltuielilor de protocol, la calculul profitului impozabil, se includ si cheltuielile inregistarte cu taxa pe valoarea adaugata colectata potrivit prevederilor titlului VI din Codul fiscal, pentru cadourile oferite de contribuabil, cu valoare efala sau mai mare de 100 lei.

pct. 33 din normele metodologice - HG 44/2004


Lit. B) a fost abrogata cu 1 iunie 2013 prin OG 8/2013

CHELTUIELI CU INDEMNIZATIA DE DEPLASARE
acordata salariatilor pentru deplasari in Romania si in strainatate (diurna), in limita a 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru institutiile publice - sunt cheltuieli deductibile limitat la calculul profitului impozabil in perioada 1 ianuarie 2004-31 mai 2013.


Click aici pentru tabelul privind nivelul legal al indemnizatiei de deplasare in Romania in perioada 2005-2015!

Nivelul legal al diurnelor pentru personalul roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, este prevazut in anexa nr. 1 la HG nr. 518/1995 privind unele drepturi si obligatii ale personalului roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, cu modificarile si completarile ulterioare.

Incepand cu 1 iunie 2013, cheltuielile cu diurna nu mai fac parte din categoria cheltuielilor deductibile limitat! [art. 21 alin. (3) lit. b) a fost abrogat cu 1 iunie 2013 prin OG 8/2013 aprobata prin Legea nr. 168/2013]


Lit. c)

CHELTUIELI SOCIALE
in limita unei cote de pana la 2% aplicata asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare.

Sursa: DGFP Brasov

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Documentar fiscal: Limite de deductibilitate ale unor categorii de cheltuieli la calculul profitului impozabil":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016