Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Domeniul-surpriza care aduce profit mai sigur decat aurul

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 25 Aug. 2011 Exclusiv
Tags: investitii terenuri, terenuri agricole, profit, investititori

Multi investitori si-au indreptat atentia in ultima vreme catre metalele pretioase, aurul fiind pe primul loc in ceea ce priveste garantia unui profit substantial. Cu toate acestea, pe termen lung, un alt domeniu pare sa fie cel care ar putea deveni chiar mai pretios decat aurul.

Privind intr-un viitor nu tocmai indepartat, analistii considera ca terenurile agricole pot reprezenta investitii-cheie pentru cei care inteleg deja importanta acestor spatii in conditiile in care populatia este in continua crestere, iar clima trece prin schimbari semnificative. Astfel, mai multi investitori din tarile emergente isi directioneaza castigurile catre terenurile agricole din  Rusia, Ucraina, Bulgaria, Lituania sau Romania.

La nivel global, se remarca deja existenta unui interes masiv din partea tarilor suprapopulate care incearca sa isi asigure inca de pe acum securitatea alimentara. Astfel, inca din ultimii cinci ani au fost efectuate miscari in aceasta directie, iar China si Emiratele Unite au pornit intr-o vanatoare de terenuri agricole.

Una din tarile cu cele mai mari suprafete agricole este Rusia care detine 166 milioane de hectare de teren, dintre care circa 25% reprezinta suprafata necultivata. In prezent, Japonia are deja aproximativ 300.000 de hectare de teren agricol in mai multe tari, 200.000 ha in Statele Unite si 100.000 ha in Brazilia. Cu o situatie mai dificila se confrunta China careia cele 1,2 milioane de hectare de teren in Filipine si cele 700.000 hectare in Laos nu par sa ii fie suficiente. De terenurile agricole din Romania sunt interesati in acest an investitori arabi care ar putea achizitiona pana la 5.000 de hectare.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Domeniul-surpriza care aduce profit mai sigur decat aurul":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016