Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Dragos Doros, noul sef ANAF: Ne vom concentra pe simplificarea procedurilor de administrare si plata a impozitelor si taxelor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 04 Mar. 2016 Exclusiv
Tags: anaf, seful anaf, conducere, dragos doros, comisia de taiat hartii

Potrivit unui anunt oficial, prim-ministrul Dacian Ciolos, la propunerea Ministerului Finantelor Publice, l-a numit pe Dragos Doros in functia de presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

"Numirea are la baza criterii strict profesionale si aptitudini de coordonare a unei activitati foarte ample. ANAF este una dintre institutiile cheie din Guvernul Romaniei, de aceea reforma inceputa cu Banca Mondiala trebuie nu doar continuata, ci si accelerata. Institutia trebuie sa fie una moderna, care lucreaza pentru si in favoarea contribuabililor, care are ca prim rol asistenta si incurajarea conformarii voluntare si abia apoi colectarea de creante fiscale de la cei ce nu se conformeaza.

Consider ca strategia ANAF trebuie sa aiba in vedere nu doar cifrele pe colectare, ci si o colectare care sa puna accent pe respectarea drepturilor contribuabililor", a declarat ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.

Dragos Doros are o vasta experienta in asistenta si planificare fiscala, in domeniul legislatiei locale si internationale. A detinut pana in prezent functia de director in cadrul unei companii multinationale. in 2012, acesta a fost numit secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice dupa ce, in perioada 2008-2010, a condus Departamentul de Legislatie si Impozitare Directa din aceeasi institutie.

A reprezentant Romania in Comisiile de specialitate din cadrul Uniunii Europene si la OECD. De asemenea, Dragos Doros a coordonat negocierile si procesul de aplicare a Conventiilor de evitare a dublei impuneri si activitatile specifice legate de procedurile amiabile prevazute de conventiile de evitare a dublei impuneri si a Directivelor Europene.

"ANAF este o institutie de o importanta cruciala, care se afla intr-un amplu proces de restructurare, menit sa raspunda cerintelor si exigentelor actuale. Vom continua implementarea programului cu Banca Mondiala, care ne va permite sa cream o organizatie moderna. Ne vom concentra pe simplificarea procedurilor de administrare si plata a impozitelor si taxelor si pe o interactiune cat mai facila cu platitorii de taxe si impozite. Unul dintre exemple este chiar formularul 088, avem in vedere o aplicare mai putin anevoioasa a acestuia.

Vom fi parte activa a procesului inceput odata cu initiativa guvernamentala «comisia pentru taiatul hartiilor». ANAF trebuie sa fie o organizatie puternica, pregatita sa reactioneze prompt si cu profesionalism in toate situatiile", a declarat noul presedinte al ANAF.

Decizia de numire a lui Dragos Doros in functia de presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala a fost publicata astazi in Monitorul Oficial.

Sursa: ANAF
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Dragos Doros, noul sef ANAF: Ne vom concentra pe simplificarea procedurilor de administrare si plata a impozitelor si taxelor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016