Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

E urgenta adoptarea noului Cod al insolventei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 25 Mar. 2014 Exclusiv
Tags: codul insolventei, insolventa, proiect, afaceri, insolventa persoane fizice, codului insolventei

Adoptarea Codului de insolventa nu ar trebui sa suporte amanare, cel putin in opinia ministrului de justitie. Acesta a declarat la inceputul saptamanii ca proiectul Codului insolventei trebuie adoptat cat mai repede.


De asemenea, acesta a mentionat ca insolventa persoanelor fizice e un aspect care va trebui analizat printr-un proiect separat, citeaza Mediafax:

"Proiectul Codului insolventei este un proiect prioritar pentru Ministerul Justitiei. Am incercat sa elaboram un proiect care sa aduca echilibru in societate, un document european in acord cu exigentele europene si cu specificul societatii".

Declaratiile au fost facute in cadrul dezbaterii publice organizate de Comisia juridica a camerei pe tema Codului insolventei. Ministrul a precizat si ca acest proiect sustine relatiile de afaceri:

"Ne dorim foarte mult acest proiect pentru sanatatea relatiilor de afaceri pentru a-i incuraja pe cei onesti".

Ministrul Justitiei a mentionat si ca insolventa persoanelor fizice trebuie dezbatuta in mod serios, fiind astfel necesar un proiect separat:

"In privinta insolventei persoanelor fizice, discutiile trebuie facute destul de serios, nu in cadrul acestui proiect, in proiecte separate si sa adoptam proiectul Codului insolventei asa cum este el acum, urmand ca discutiile pe persoane fizice sa le facem intr-un alt cadru".


                                                                        exacttarget.com

Potrivit Mediafax, presedintele CSM, Adrian Bordea, a amintit de faptul ca practicienii si judecatorii doresc acest Cod al insolventei si ca acest cod trebuie sa fie o lege stabila fiindca  instabilitatea poate sa creeze o dificultate de aplicare.

In acest moment, proiectul Codului insolventei se afla in dezbaterea Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, fiind adoptat de Senat ca prima Camera.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "E urgenta adoptarea noului Cod al insolventei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016