Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Editorial: Romania din raportul oficial si lumea vazuta prin fereastra

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Tatiana Grigore la 02 Feb. 2015 Exclusiv
Tags: editorial, tatiana, romania, tara, economie, mediu economic, sarac

Insolventa pentru persoanele fizice a devenit un joc de ping-pong la care asistam aproape neputinciosi. Nu pentru ca suntem, cu adevarat, neputinciosi, ci pentru ca ne-am obisnuit sa ne resemnam si sa asteptam o minune care sa schimbe lucrurile pentru noi.

Am cedat, pe buna dreptate, dupa ani intregi in care ne-am luptat cu birocratia. In 2015, Coface isi pastreaza calificativul privind riscul de tara pentru Romania la nivelul B, aceasta fiind clasa de risc care arata un mediu economic si politic instabil. Recunoastem, pana aici, contextul, nu e asa?

Recunoastem imprejurarile si, privind pe fereastra, ne dam seama ca, intr-adevar, locuim intr-o astfel de tara. Raportul Macroeconomic Romania 2014, citat de Agerpres, arata astfel ca acest sistem e "capabil sa afecteze in continuare un istoric al platilor deja sarac".

Ne aruncam din nou privirea spre fereastra, oftam si ne spunem ca, da, intr-adevar, locuim intr-o astfel de tara.

"Romania ramane vulnerabila ca urmare a caracterului structural al dezechilibrelor externe si interne, precum si necesarului ridicat de finantare pe fondul unei economisiri interne insuficiente. Sistemul bancar ramane afectat de un nivel ridicat al imprumuturilor neperformante", arata acelasi raport care ne scoate la iveala defectele pe care le cunoastem, de altfel, mult prea bine.

Economisirea interna care tinde spre marginea inexistentei face ca dezechilibrele sa se continue si sa ne afecteze in mod individual. Poate greul nu pare la fel de mare cand, multumit, iti poti umple cosul in supermarket inainte de sarbatori. Asta fiindca salariul mediu iti permite.

O plimbare prin cateva tari cu economie sanatoasa ne-ar face sa intelegem insa ca platim scump pentru mancare proasta, ca platim exagerat de mult pentru servicii turistice de calitate indoielnica si chiar la noi in tara, ca nu ne permitem sa calatorim asa cum s-ar putea intampla intr-o tara sanatoasa si ca, in ciuda acestor neajunsuri, muncim pana la epuizare si primim jumatate din timpul liber al europenilor din alte state.

Povara consecintelor isi arata coltii la acest inceput de an. Nu va puneti sperantele intr-un singur om fiindca un singur om nu poate face minuni pentru o tara intreaga. Sa ne punem sperantele, zi de zi, in propriile forte. Sa muncim mai inteligent, nu neaparat mai mult. Sa deschidem ochii catre o fereastra care sa ne descrie o tara care se schimba, incet, dar sigur, mai intai prin acei cativa metri patrati care ne inconjoara.

Sa fim, fiecare dintre noi, schimbarea pe care ne-o dorim pentru aceasta tara.




Tatiana Grigore
Tatiana Grigore - Economist si consultant fiscal, cu experienta de peste 10 ani in domeniul taxelor si impozitelor

Editor colaborator Contabilul.ro


Urmariti-ne si pe Facebook!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Editorial: Romania din raportul oficial si lumea vazuta prin fereastra":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016