Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Eficienta administratiilor publice in sprijinirea dezvoltarii firmelor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Sep. 2014 Exclusiv
Tags: administratia publica, firme, statele membre, comisia europeana, taxe

Este unanim acceptata ideea ca o administratie publica eficienta este un motor important al competitivitatii firmelor din statele membre UE. De-a lungul ciclului de existenta, firmele interactioneaza frecvent cu adminsitratia publica pentru servicii variate. Aceste interactiuni sunt costisitoare pentru firme, datorita sarcinilor birocratice greoaie.


Comisia Europeana a subliniat importanta unui sistem de administratie publica eficient, eficace si transparent in cadrul Strategiei Europa 2020 si a luat deja o serie de masuri pentru a reduce costurile suportate de firme atunci cand interactioneaza cu administratiile publice.

Initiativele in acest domeniu implica, printre altele, Small Business Act, Programul de actiune pentru reducerea obligatiilor administrative in Uniunea Europeana.

Raportul precizeaza sapte indicatori care descriu calitatea unei Administratii publice: guvernare; instrumentele de modernizare administrativa; coruptia; posibilitatea initierii unei afaceri; achizitiile publice; respectarea obligatiilor fiscale si administrarea fiscala; si sistemul de justitie civila eficient.

Corelatia intre termenii de performanta si diferitele dimensiuni ale Administratiei publice dintr-o anumita tara au relevat costuri si particularitati diferite. In 2002, de exemplu, Albania prezinta costurile cea mai ridicata in patru din cele sase dimensiuni ale Administratiei publice. In anul 2008 Romania prezenta cele mai mari costuri pentru patru din cei sapte indicatori (coruptie, servicii vamale si comerciale, acordarea autorizatiilor, taxe administrative). Sapte tari din esantion au prezentat o crestere a costurilor percepute asociate cu administrarea fiscala asupra firmelor, cele mai mari cresteri inregistrandu-se in Ungaria, Romania si Croatia. In aceste tari administratia fiscala devine un obstacol major in raport cu dezvoltarea firmelor.

Sursa: Comisia Europeana - Raportul anual asupra competitivitatii


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Eficienta administratiilor publice in sprijinirea dezvoltarii firmelor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016