Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Evaziunea poate conduce la o greva fiscala a patronatelor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 08 Mar. 2013 Exclusiv
Tags: tva, taxe si impozite, evaziune, greva fiscala, piata neagra, reducerea tva, panificatie

O greva fiscala s-ar putea declansa in perioada urmatoare in cazul in care evaziunea fiscala din domeniul panificatiei nu o sa ajunga la cote mai reduse.



In concret, reprezentantii patronatelor din panificatie spun ca piata neagra a painii a ajuns sa ocupe 70% din totalul productiei si ameninta cu greva fiscala, daca TVA nu va fi redusa de la 24% la 9% si daca statul nu-i va controla si sanctiona pe producatorii care lucreaza la negru.

Piata totala a painii din Romania insumeaza aproximativ 1,5 miliarde de euro, din care 70% reprezinta piata neagra, nefiscalizata, a declarat joi, inaintea unei conferinte a morarilor si brutarilor, Aurel Popescu, presedintele Patronatului Rompan din industria panificatiei.

Potrivit acestuia, la inceputul acestui an, din cauza evaziunii fiscale, producatorii fiscalizati au inregistrat cea mai mare pierdere din ultimii ani, respectiv 25%.

"Marii producatori de paine au pierdut in momentul de fata segmente de piata extrem de importante. Au ajuns sa acopere sub 30% din piata", a adaugat el.

Patronatele din industria painii au mai multe revendicari catre Guvern, primele doua dintre ele vizand reducerea TVA de la 24% la 9% pe tot lantul de productie a painii si intensificarea controalelor si a sanctiunilor catre producatorii care lucreaza la negru.

In cazul in care cele doua solicitari nu se vor rezolva, producatorii de paine ameninta cu greva fiscala.

Aurel Popescu considera ca nivelul ridicat al evaziunii este cauzat de cota de TVA foarte mare si mentioneaza ca efortul bugetar pentru micsorarea acestei taxe nu trece de 25 milioane de euro. Chiar daca autoritatile au amintit in unele randuri de reducerea taxei, FMI se opune acestei masuri.

"Daca este nevoie platim noi aceste 25 de milioane de euro, doar sa faca aceasta operatiune. Nu se mai poate trai, va spun fara gluma", a mai declarat acesta.

Sursa: Mediafax


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Evaziunea poate conduce la o greva fiscala a patronatelor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016