Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Fermele de familie sunt sprijinite prin microcredite

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Aug. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, oug 43/2013, microcredute, resurse financiare, ferme de familie

In perioada urmatoare, oricine depune proiecte de investitii pentru infiintarea fermelor de familie, prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), va putea beneifica de o cofinantare a investitiei prin accesarea microcreditelor reglementate prin OUG 43/ 2013, in limita sumei de 75.000 de euro.



"Cei care depun proiecte de investitii pentru infiintarea fermelor de familie in cadrul sesiunii aferente Masurii 121, deschise in perioada 25 iunie - 14 august 2013, vor putea asigura cofinantarea investitiei prin accesarea microcreditelor reglementate prin OUG 43/ 2013. Astfel, in momentul depunerii proiectului, solicitantii de fonduri europene vor semna o declaratie pe propria raspundere privind asigurarea cofinantarii private a acestuia, conform prevederilor mentionate in Ghidul Solicitantului. Ulterior, pana la semnarea Contractului de Finantare, solicitantii de fonduri europene vor trebui sa faca dovada existentei cofinantarii, acest lucru putand fi realizat prin accesarea microcreditelor reglementate de OUG 43/ 2013", precizeaza  Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit

Prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului (OUG) nr. 43 din 15 mai 2013, Ministerul Agriculturii a venit in sprijinul celor care vor sa infiinteze ferme de familie prin Masura 121 - "Modernizarea exploatatiilor agricole" prin reglementarea instrumentelor financiare si de creditare a sectorului agricol.

Astfel, prin OUG 43/ 2013 a fost instituit un fond care va fi utilizat pentru acordarea de microcredite in scopul asigurarii contributiei proprii a beneficiarilor la finantarea proiectelor de investitii, finantare prin PNDR, care pot avea o valoare eligibila de cel mult 125.000 de euro. Suma maxima care poate fi acordata unui beneficiar PNDR poate ajunge la 75.000 de euro.

Totodata, beneficiarii PNDR pot accesa microcreditele puse la dispozitie de OUG 43/ 2013 si pentru asigurarea resurselor financiare necesare realizarii productiei agricole, fiecare beneficiar putand primi pana la maximum 25.000 euro.

Sursa: Agerpres


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Fermele de familie sunt sprijinite prin microcredite":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016