Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Finantarea pentru IMM-uri se modifica. Afla noutatile!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Apr. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, finantare imm-uri, hotarare, programul mihail kogalniceanu, og nr60/2011

In aceasta perioada a fost adopatata de catre guvern o noua Hotarare pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Programului Mihail Kogalniceanu, prin care se prevede ca subventia de dobanda si garantia pot fi accesate atat cumulat, cat si separat.


Hotararea adoptata de Guvern introduce, la nivelul normelor metodologice a dispozitiilor aferente Programului Mihail Kogalniceanu, o abordare separata a celor doua facilitati: subventia de dobanda si garantia. Astfel, beneficiarii Programului pot accesa cele doua facilitati atat cumulat, cat si separat.

In conditiile in care garantia nu este considerata ajutor de stat, reglementarea posibilitatii de a accesa garantia de stat, distinct de ajutorul de minimis, permite IMM-urilor sa fie declarate eligibile pentru componenta de garantare si sa contracteze o finantare fara dobanda subventionata, beneficiind totusi de o garantie din partea statului.

De asemenea, Hotararea va asigura subventionarea integrala a dobanzii, pentru IMM-urile declarate eligibile.

Potrivit informatiei de presa publicate pe site-ul Guvernului, adoptarea acestui act normativ este de asteptat sa imprime un ritm sustinut de crestere a activitatii de acordare de garantii in cadrul Programului Mihail Kogalniceanu, avand consecinte benefice asupra activitatii IMM-urilor.

Normele metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 60/2011 privind aprobarea Programului Mihail Kogalniceanu pentru intreprinderi mici si mijlocii au fost aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 682/2011.

Sursa: Guvernul Romaniei


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Finantarea pentru IMM-uri se modifica. Afla noutatile!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016