Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Firmele de munca temporara dau in judecata ANAF

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Oct. 2014 Exclusiv
Tags: anaf, munca temporara, diurna, judecata, agentia, comunicat, obligatii fiscale, salariul minim

La inceputul acestei saptamani, Asociatia Nationala a Intreprinderilor de Munca Temporara din Romania (ANIMT), in curs de infiintare, a amenintat ca da in judecata ANAF pentru ca ar fi blocat plata cazarii si transportului pentru circa 100.000 de lucratori romani detasati in strainatate, prin indisponibilizarea conturilor unor agenti de munca temporara.


In replica, potrivit HotNews.ro, Agentia Nationala de Administrare Fiscala isi justifica o serie de masuri luate la agentii de munca temporara prin faptul ca acestia se folosesc de diurne pentru a eluda plata contributiilor sociale si impozitelor aferente veniturilor.

Astfel, intr-un comunicat transmis publicatiei, ANIMT acuza ca in baza opiniei nelegale a ANAF, Directia Antifrauda din aceasta institutie a dispus efectuarea de controale la majoritatea agentilor de munca temporara, consemnand in procese-verbale ca acestia au facut detasari nelegale.

Potrivit ANIMT, Directia Antifrauda a luat masuri asiguratorii prin indisponibilizarea conturilor bancare si a bunurilor agentilor de munca temorara. "Ne-a pus in imposibilitatea de a ne desfasura activitatea si de a asigura cazarea si transportul celor circa 100.000 lucratori romani detasati la intreprinderi din spatiul european si din afara acestuia", se plange Asociatia Nationala a Intreprinderilor de Munca Temporara din Romania.

Acelasi comunicat mentioneaza urmatoarele:
 
"Confruntati cu aceasta situatie deosebit de grava, suntem nevoiti sa ne aparam impotriva incalcarii drepturilor noastre prin toate mijloacele legale si ne vom adresa, la nivel national si international, organelor competente pentru stoparea abuzului savarsit de ANAF, recuperarea imenselor prejudicii materiale si de imagine, precum si pentru atragerea raspunderii persoanelor culpabile".

In comunicatul emis de ANAF la 24 octombrie si citat de HotNews.ro, se precizeaza:

"In ceea ce priveste masurile asiguratorii dispuse si instituite in timpul controalelor antifrauda la contribuabilii verificati pentru asigurarea recuperarii prejudiciilor si impiedicarea instrainarii patrimoniului, va informam ca poprirea asiguratorie a conturilor bancare apartinand agentilor de munca temporara nu este de natura a afecta plata drepturilor salariale catre angajati, in cauza fiind aplicabile prevederile art 149, alin (12), lit. a) din Codul de procedura fiscala, asa cum de altfel rezulta si din adresele de infiintare a popririi transmise de organele fiscale".

Iata doua dintre acuzatiile pe care Fiscul agentilor de munca temporara, potrivit HotNews.ro:

    "Riscul fiscal evaluat este caracterizat de discrepanta majora dintre veniturile la care se stabilesc si platesc obligatii fiscale, de regula salariul minim in Romania si a celor considerate neimpozabile de agentii de munca temporara, semnificativ mai mari decat cele impozabile, diurna medie platita fiind de aproximativ 1500 de euro pe luna.

    Au fost constatate insa si cazuri extreme, in care veniturile asupra carora s-a platit impozit si contributii sociale au fost la nivelul salariului de baza minim brut pe tara pentru un program de lucru partial de 2 ore pe zi (reprezentand 322 lei in 2014), in timp ce diurna neimpozabila a atins si 2000-2500 euro."

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Firmele de munca temporara dau in judecata ANAF":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016