Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Firmele inregistrate inainte de 7 iulie 2017 nu au obligatia de preschimbare certificat de inregistrare pentru identificator unic EUID

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Iul. 2017 Exclusiv
Tags: registrul comertului, identificator unic, euid, certificat de inregistrare

Profesionistilor care se vor inmatricula in registrul comertului dupa data de 07 iulie 2017 li se va aloca un identificator unic la nivel european (EUID) prin Sistemul Informatic Integrat al Oficiului National al Registrului Comertului, care va fi evidentiat in cuprinsul certificatului de inregistrare emis de oficiile registrului comertului de pe langa tribunale.

In ceea ce priveste profesionistii inregistrati in registrul comertului anterior datei de 07 iulie 2017, acestia nu sunt obligati sa isi preschimbe certificatul de inregistrare existent. in cazul in care doresc acest lucru, au posibilitatea sa solicite in mod expres emiterea unui nou certificat de inregistrare continand si identificatorul unic la nivel european - EUID prin completarea si depunerea cererii de inregistrare (formular - tip) la care vor atasa vechiul certificat de inregistrare. De asemenea, acesta poate fi eliberat odata cu inregistrarea altor mentiuni in registrul comertului.
 
Cererea de inregistrare (formular-tip) se depune la oficiul registrului comertului de pe langa tribunalul in a carui raza teritoriala profesionistul si-a stabilit sediul social.
 
Aceasta poate fi obtinuta direct de la sediile oficiilor registrului comertului de pe langa tribunale sau accesand pagina de internet a Oficiului National al Registrului Comertului, www.onrc.ro, sectiunea Mentiuni, subsectiunea Persoane Juridice, ghidul referitor la Mentiuni prevazute la punctul 4.6. din cererea de inregistrare.
 
Prevederile privind alocarea identificatorului unic la nivel european (EUID) sunt cuprinse in Legea nr. 152/2015 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul inregistrarii in registrul comertului, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 519/13.07.2015, document prin care este asigurata transpunerea Directivei 2012/17/UE a Parlamentului European si a Consiliului din 13 iunie 2012 de modificare a Directivei 89/666/CEE a Consiliului si a Directivelor 2005/56/CE si 2009/101/CE ale Parlamentului European si ale Consiliului in ceea ce priveste interconectarea registrelor centrale, ale comertului si ale societatilor.
Pentru detalii suplimentare, va rugam sa contactati: Biroul Comunicare si Relatii Internationale 
 
Sursa: ONRC
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Firmele inregistrate inainte de 7 iulie 2017 nu au obligatia de preschimbare certificat de inregistrare pentru identificator unic EUID":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole similare

Scutire de impozit pe profitul reinvestit
Mai multe articole despre euid
Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016