Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Fiscul modifica aria creantelor pentru a recupera mai multe sume

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Iun. 2014 Exclusiv
Tags: ordonanta, fisc, creante, recuperari, contribuabilii, garantiile

Conform unei Ordonante de Urgenta aprobate saptamana aceasta, ANAF permite contribuabililor esalonarea la plata a creantelor stabilite de alte organe si trimise ANAF pentru recuperare, dar si a diferentelor de obligatii fiscale stabilite prin declaratii rectificative, pentru cresterea gradului de recuperare a datoriilor.


Astfel, se includ in aceasta categorie creante precum cele ale fondului de risc aferente imprumuturilor garantate si/sau subimprumutate de stat, ajutorul de stat ilegal sau utilizat abuziv, creante bugetare rezultate din nereguli aparute in obtinerea si utilizarea fondurilor europene si/sau a fondurilor publice nationale aferente acestora, informeaza Mediafax.ro.
 
Astfel de sume, existente in evidenta fiscala la data aprobarii esalonarii sau transmise spre recuperere ANAF pe perioada derularii esalonarii, reprezinta conditie de mentinere a esalonarii, legiuitorul stabilind in acest sens un termen de plata de 180 de zile de la data comunicarii deciziei de esalonare sau a somatiei, dupa caz.
 
Pentru situatiile cand contribuabilul solicita inlocuirea sau redimensionarea garantiei,
iar soldul sumelor ramase din esalonare este inferior plafonului reglementat de ordonanta, de pana la 5.000 lei in cazul persoanelor fizice si 20.000 lei in cazul persoanelor juridice, Fiscul va elibera garantiile, intrucat contribuabilii aflati in situatii similare care solicita esalonarea sumelor al caror cuantum este sub plafon nu trebuie sa depuna garantii, se propune intr-un proiect de ordonanta de urgenta.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Fiscul modifica aria creantelor pentru a recupera mai multe sume":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016