Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

FMI are in vedere CAS redus in 2015, dar sunt posibile modificari si mai devreme

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Apr. 2014 Exclusiv
Tags: reducerea cas, cinci puncte, fmi, negocieri, anul 2015, compensare, cas, impozitul pe profitul reinvestit

Potrivit celor mai noi declaratii din partea FMI, momentul optim pentru reducerea CAS pare sa fie anul 2015, tinand cont de impactul mare pe care aceasta masura il are.



Cu toate acestea, sunt posibile negocieri si in aceasta vara, informeaza Mediafax, in cazul in care Guvernul va reusi sa gaseasca pana atunci solutii de compensare a bugetului.

"Este in mod evident un efort foarte important si toate optiunile si alegerile dificile trebuie realizate cu foarte multa grija. Am spus intotdeauna ca cel mai bun moment ar fi la discutia bugetului pe 2015, dar daca va aparea mai devreme o reevaluare cu implicarea tuturor partilor vizate, si daca poate fi realizata mai devreme o politica neutra din punct de vedere al impactului asupra deficitului, suntem deschisi la discutii, chiar si din aceasta vara", a afirmat seful misiuinii de evaluare, Andrea Schaechter, potrivit Mediafax, intr-o conferinta de presa, prin telefon de la Washington, intrebata daca este realist obiectivul de reducere a CAS din acest an.

Totodata, anunta aceeasi sursa, oficialul FMI a declarat ca in vederea atingerii acestui obiectiv e nevoie ca Guvernul sa analizeze mai intai masurile de compensare, una dintre zone fiind largirea bazei si reevaluarea exceptiilor acordate actualilor contributori.

In ce priveste reducerea CAS, Schaechter a mai declarat:

"Reducerea contributiilor sociale este cu siguranta una dintre directiile in care se poate merge, dar cred ca este foarte clar, de asemenea, ca, daca vorbim despre o reducere a ratei CAS, spre exemplu cu 5 puncte procentuale, va costa foarte mult, ar reduce substantial veniturile colectate (...) Trebuie sa sa se evalueze daca cei cu venituri mai mari contribuie suficient la sistemul CAS", a mai spus Schaechter.

PNL a anuntat marti ca va initia demersurile pentru depunerea motiunii de cenzura impotriva Guvernului Ponta III daca pana la data de 1 mai Executivul nu va introduce masurile de reducere a CAS cu cinci puncte procentuale si de eliminare a impozitului pe profitul reinvestit, cu aplicare de la 1 iulie, aminteste agentia de stiri.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "FMI are in vedere CAS redus in 2015, dar sunt posibile modificari si mai devreme":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016