Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

FMI nu recomanda reducerile bugetare rapide

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Sep. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, fmi, reduceri bugetare, consolidarea finantelor, reducerea datoriei

Viteza cu care unele state aleg sa isi puna finantele in ordine si sa aplice reduceri financiare nu ar trebui sa fie prea mare, potrivit recomandarilor facute de catre expertii Fondului Monetar International. Fara o limita de viteza atunci cand vine vorba de consolidarea bugetara, efectul scontat ar putea fi exact opusul celui dorit.


Confruntat cu amploarea recesiunii din zona euro, in special in Grecia, FMI a recunoscut la sfarsitul lui 2012 ca a subestimat impactul masurilor de austeritate asupra cresterii economice si in ultima vreme a recomandat chiar unor tari sa incetineasca ritmul de reducere a deficitelor.

"Ritmul optim al ajustarii depinde de starea economiei, de situatia in care se afla finantele publice si de amploarea presiunilor pietei", se arata in raportul elaborat de expertii Fondului. Potrivit documentului, chiar si pentru tarile care se lupta sa pastreze increderea investitorilor, introducerea unor "limite de viteza" in procesul de consolidare ar putea fi o idee buna pentru a evita sufocarea cresterii pana la punctul in care orice reducere a datoriei ar putea fi contraproductiva.

in timp ce tarile care au pierdut increderea investitorilor ar putea sa nu aiba alta alegere decat sa-si reduca rapid datoria, FMI sustine ca guvernele care isi permit ar trebui sa tinteasca spre o "austeritate pe termen mediu" insotita de cateva mici masuri imediate pentru a dovedi investitorilor sa sunt serioase cu privire la consolidare.

FMI considera astfel ca tarile trebuie sa pastreze un nivel al datoriei mai mic decat se credea anterior, astfel incat sa poata raspunde la eventualele socuri.

Sursa: Agerpres



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "FMI nu recomanda reducerile bugetare rapide":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016