Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

FMI si Comisia Europeana sustin rectificarea bugetara adoptata de Guvernul Romaniei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 22 Dec. 2014 Exclusiv
Tags: rectificare bugetara, avans, misiunea bugetara, reducerea cas, rectificarea

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, a declarat la inceputul lunii decembrie ca a fost adoptata a treia rectificare bugetara, aceasta fiind una pozitiva:


"In sedinta de astazi, Guvernul Romaniei a adoptat a treia rectificare bugetara, una pozitiva, care permite amortizarea impactului reducerii CAS cu 90% si prin care mai multe domenii de activitate primesc bani in plus. in urma acestei rectificari, veniturile cresc cu 1,3 miliarde, iar pentru prima data, arieratele bugetului de stat si ale bugetelor locale vor fi egale cu 0. Totodata, la fel de important, deficitul bugetului general consolidat se mentine la 2,2% din PIB".

Acesta a subliniat ca rectificarea bugetara pozitiva din acest final de an, inseamna mai multi bani pentru spitale si pentru fortele armate, achitarea arieratelor inregistrate de administratiile locale, precum si fonduri pentru plata de titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.

"Peste 4 miliarde de lei vor fi alocate in 2014. Vorbim despre acele miliarde care ar fi trebuit achitate anul viitor. Asadar, excedentul bugetar inregistrat in primele 10 luni ale anului, ne permite plata acelor bani in avans si, in acelasi timp, ne usuram misiunea bugetara in 2015. Este o masura care, dupa cum spuneam, anihileaza impactul reducerii CAS cu peste 90% pentru ca este vorba de bani care nu vor mai trebui prevazuti in bugetul pe 2015 dar care stimuleaza, totodata, consumul intern. Mai mult, FMI si CE sustin proiectul de rectificare care isi propune sa realizeze tintele de deficit convenite si sustin masurile de cheltuieli propuse care au scopul de a devansa onorarea unor obligatii de plata, titluri executorii, in 2014", a mai aratat Darius Valcov.

In privinta executiei bugetare la 11 luni, ministrul a precizat ca luna noiembrie aduce vesti bune. Investitiile din fonduri europene nerambursabile au crescut cu 3,8% fata de primele 11 luni ale anului trecut, in conditiile in care in urma cu o luna acestea erau cu 8,1 % mai mici raportat la primele 10 luni din 2013. De asemenea, veniturile pe 11 luni, din impozitul pe profit, au crescut cu 11,7% fata de anul trecut, iar veniturile totale au crescut cu 6,4% (aproximativ 12 mld. lei).

Ministrul delegat pentru Buget a mai facut precizarea ca rectificarea cuprinde si sume destinate finantarii drepturilor asistentilor personali ai persoanelor cu handicap grav, Metrorex, SRTv si decontarii biletelor speciale de calatorie gratuita de care au beneficiat unele categorii sociale.

Sursa: MFP


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "FMI si Comisia Europeana sustin rectificarea bugetara adoptata de Guvernul Romaniei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016