Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

FMI-ul confirma progresele Romaniei din punct de vedere macroeconomic

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Nov. 2014 Exclusiv
Tags: progresele, socol, fmi, cresterea economica, recesiune tehnica

Asa cum arata declaratiile reprezentantului Fondului Monetar International pentru Romania si Bulgaria, Guillermo Tolosa, sunt confirmate progresele macroeconomice inregistrate de Romania in ultimii doi ani si faptul ca tara nu a fost in recesiune tehnica.

Aceste afirmatii au fost facute, potrivit Agerpres, de Cristian Socol, consilier al premierului Victor Ponta. Acesta a amintit astfel de"efortul mare facut pentru a intari economia" si despre "o economie puternica si rezistenta la socuri".

Mai mult, noteaza aceeasi sursa, Socol a declarat:

"Respectarea tuturor criteriilor de convergenta nominala prevazute in Tratatul de la Maastricht, rata inflatiei la nivel record de 1,44%, a treia cea mai mica datorie publica din UE la 39% (cu tot cu bufferul din Trezorerie care a urcat la 6,8 miliarde euro), o adecvare mai mult decat confortabila a rezervelor valutare internationale, deficitul de cont curent de 0,7% din PIB la 9 luni si o rata record minim la dobanda corespunzatoare imprumuturilor pe termen lung arata un tablou macro sustenabil. Cu toate ca estimarile Comisiei Europene reduc rata de crestere economica pentru 16 tari din UE, inclusiv Romania, estimarile noastre arata un avans economic de peste 2,5% in acest an, dublu fata de media UE28".

De asemenea, acesta a declarat ca angajamentele luate privind tintele de deficit bugetar pot fi atinse in mod sustenabil, amintind totodata urmatoarele:

"Estimarile Comisiei Europene arata ca Romania va creste in trimestrul 3 din acest an cu 1% si in trimestrul 4 cu 1,6%, ceea ce da nastere la doua concluzii: Romania va avea in ultimele doua trimestre cel mai mare avans din UE si Romania nu a fost in mod real in asa numita "recesiune tehnica". Introducerea trimestrului trei cu cresterea economica va conduce la reajustarea, prin modelul folosit, a ratelor de crestere din ultimele patru trimestre (metodologie Eurostat uniforma la  nivel european), ceea ce va face ca in trimestrul unu sa treaca de la minus 0,1% la stagnare sau chiar plus. Deci, Romania nu a fost in recesiune tehnica, acest fenomen fiind doar o chestiune statistica".


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "FMI-ul confirma progresele Romaniei din punct de vedere macroeconomic":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016