Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Fondul European pentru Investitii Strategice devine operational pana in septembrie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Iun. 2015 Exclusiv
Tags: fondul european pentru investitii strategice, investitii, proiectele de investitii, comisia europeana, norma europeana

Potrivit unui nou comunicat transmis de Comisia Europeana, Fondul European pentru Investitii Strategice (FEIS) va deveni operational pana in luna septembrie 2015, asa cum fusese planificat. El se va axa pe finantarea investitiilor in infrastructura si inovare, precum si pe facilitarea accesului la finantari pentru IMM-uri.

   
Regulamentul privind FEIS reprezinta pilonul principal al planului de investitii propus de Comisia Europeana, in valoare totala de 315 miliarde de euro. Actul  normativ a fost aprobat de plenul Parlamentului European miercuri, 24 iunie 2015. Adoptarea de catre plenul Parlamentului European este ultima etapa in procesul de transformare a initiativei legislative in norma europeana aplicabila in toate statele membre.
    
Vicepresedintele Jyrki Katainen, responsabil pentru locuri de munca, crestere economica, investitii si competitivitate, a declarat: "Acum trebuie sa incepem implementarea Planului de Investitii, iar Comisia lucreaza deja la urmatorii pasi. in mai putin de o luna, Comisia va fi in masura sa decida daca va extinde garantia UE pentru proiectele pre-finantate de Banca Europeana de Investitii (BEI) si Fondul European de Investitii (FEI) ."
    
Etape urmatoare

In perioada urmatoare, Comisia Europeana va numi trei membri ai Consiliului Director FEIS, care vor lucra alaturi de membrii BEI. De asemenea, va publica tabloul de bord privind criteriile de selectie pentru proiecte prin intermediul unui act delegat.

Procesul de recrutare a membrilor Comitetului de Investitii va demara in termen de doua saptamani, astfel incat acest comitet sa fie operational pana in luna septembrie. Parlamentul European va avea ocazia de a audia si aproba candidatii pentru functia de Director general si de Director general adjunct in luna septembrie.

Platforma europeana de consiliere in materie de investitii urmeaza sa fie gata si sa functioneze incepand din toamna, iar portalul european pentru proiectele de investitii sa fie activat pana la finalul acestui an.


Sursa: Comisia Europeana

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Fondul European pentru Investitii Strategice devine operational pana in septembrie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016