Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Forte unite in cazul dosarelor Panama. Tarile se aliaza pentru combaterea fraudelor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 27 Apr. 2016 Exclusiv
Tags: dosarele panama, schimbul de informatii, ecofin, anca dragu, frauda tva

Romania s-a alaturat declaratiei initiate de Franta, Germania, Spania, Italia si Marea Britanie pentru realizarea schimbului de informatii privind actionariatul companiilor, trusturilor sau al altor entitati relevante pentru administratiile fiscale si alte institutii implicate in dosarele Panama. Tema a fost discutata vineri, la Amsterdam, in cadrul reuniunii ECOFIN la care au participat Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu si secretarul de stat pe probleme de fiscalitate, Gabriel Biris.

"Am fost primul stat care s-a alaturat initiativei G5, aceasta reprezentand un instrument util in cresterea transparentei si combaterii evaziunii fiscale. Am considerat ca este necesara coordonarea actiunilor tuturor administratiilor fiscale ale statelor membre pentru analizarea si valorificarea datelor legate de tranzactiile derulate de persoane fizice si juridice din Uniunea Europeana cu jurisdictiile off-shore.
Mecanismul de schimb automat de informatii deja existent la nivel european poate fi utilizat pentru toate datele care pot proveni din analiza dosarului Panama", a declarat Anca Dragu, Ministrul Finantelor Publice.

Totodata, in contextul discutiilor asupra Pactului de Stabilitate si Crestere, Romania a subliniat necesitatea asigurarii ca procesul de simplificare a regulilor furnizeaza echilibrul intre stabilitate, predictibilitate si flexibilitate si ia in considerare nevoile statelor membre pentru angajare si crestere economica.

"Sustinem initiativa unor state membre de armonizare a perioadei prognozelor Comisiei cu cele ale statelor membre, respectiv de la 2 ani la 4 ani", a declarat Anca Dragu. Initiativa va fi analizata de Comisie la nivel tehnic in perioada urmatoare.

In cadrul intalnirii ECOFIN, toate statele membre s-au alaturat declaratiei celor cinci tari. Pe agenda reuniunii s-au mai aflat teme legate Bugetul Uniunii Europene, consolidarea Uniunii Bancare, Sustenabilitatea Economica si Frauda in domeniul TVA.

Urmatoarea intalnire ECOFIN va fi pe 25 mai, la Bruxelles.

Sursa: ANAF
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Forte unite in cazul dosarelor Panama. Tarile se aliaza pentru combaterea fraudelor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016