Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Frauda si coruptia internationala vor fi semnalate printr-un Registru global

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 07 Mar. 2017 Exclusiv
Tags: registru frauda, registru coruptie, managementul riscului, transparenta internationala

Noi masuri de prevenire, dar si de solutionare a fraudei au fost recent anuntate de un organism fiscal international. Astfel, Institutul de finante publice si de expertiza contabila (CIPFA) a anuntat ca va fi lansat un registru global si gratuit care va include in detaliu riscurile de frauda si coruptie pe care le intampina organizatiile din sectorul public.

Registrul care se va lansa anul acesta va fi o resursa gratuita pentru guvernele si firmele care vor sa se tina departe de fraude sau sa le solutioneze.

CIPFA a precizat, conform Public Finance International.org, ca acest registru va fi semnificativ in ce priveste asigurarea organizatiilor  ca isi pot reduce pierderile financiare si riscurile asociate reputatiei la un nivel zero.

Chiar daca s-au facut numeroase studii si sondaje pe tema fraudei, informatiile de care companiile se pot folosi in mod real si eficient sunt, de fapt, putine.

CIPFA si firma Moore Stephens, partenera in acest proiect, cauta in acest moment opinii din sectorul organizational public cu privire la riscurile din domeniile si tarile lor.

Informatiile colectate vor fi organizitate tinand cont de indexul de perceptie privind coruptia si transparenta internationala, astfel icnat sa poata fi alcatuit registrul fraudelor.

Registrul va exista in format electronic si va avea ca obiectiv managementul riscului, ajutand organizatiile sa faca fata schimbarilor si tendintelor din zona fraudelor, sa dezvolte noi cai de prevenire a fraudei si sa ofere mai multe oportunitati in ce priveste colaborarile internationale si informarea in aceasta privinta.

Daca doriti sa trimiteti informatii pentru completarea si intocmirea acestui registru, aveti la dispozitie acest chestionar.

 
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Frauda si coruptia internationala vor fi semnalate printr-un Registru global":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016