Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Furnizori neachitati de 5 ani. Ce consecinte apar?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Feb. 2015 Exclusiv
Tags: scadere, preturi, productia industriala, ue, bunurile de capital, piata externa

In cazul urmator, facem referire la un SRL care are in sold la 401 o suma de 100.000 ron neachitati de 5 ani. Vom vedea daca exista cadrul legal care obliga la stingerea acestui sold cu venituri impozabile. De asemenea, stabilim daca trebuie anulat soldul si refacut calculul impozitului pe profit la implinerea celor 3 ani pentru prescrierea obligatiei comerciale. Se mentioneaza ca furnizorul nu a demarat pana azi nicio actiune legala in vederea recuperarii creantei si nu cunoaste daca firma este in faliment, insolventa, radiata ori suspendata.


Romania a avut cea mai mica scadere a preturilor productiei industriale din UE la finalul anului trecut

Datele publicate recent de Eurostat arata ca preturile productiei industriale au scazut cu 1,5% atat in zona euro cat si in Uniunea Europeana, in luna decembrie 2014 comparativ cu luna decembrie 2013, insa Romania a avut cea mai mica scadere a preturilor productiei industriale din UE, minus 0,5%.

In ritm anual, preturile productiei industriale au scazut in toate statele membre, cu exceptia Letoniei unde au crescut cu 0,5%, informeaza Agerpres.

De asemenea, potrivit aceleiasi surse, pe categorii de bunuri, preturile productiei industriale in UE au inregistrat cele mai mari scaderi in sectorul energetic (minus 10,6%), industria bunurilor de uz curent (minus 1,1%) si in industria bunurilor intermediare (minus 0,8%). in schimb, s-au inregistrat cresteri in cazul bunurilor de capital (0,7%) si in industria bunurilor de folosinta indelungata (1,0%).

In plus, acelasi raport arata ca in luna decembrie 2014, comparativ cu luna noiembrie 2014, preturile productiei industriale au scazut cu 1% atat in zona euro si in Uniunea Europeana. O scadere similara s-a inregistrat si in cazul Romaniei. Comparativ cu luna noiembrie, preturile productiei industriale au scazut in aproape toate statele membre, cu exceptia Estoniei si Suediei (ambele cu o crestere de 0,3%), Sloveniei si Ciprului (crestere de 0,1%) in timp ce au ramas stabile in Malta.

In cazul Romaniei, scrie Agerpres, conform datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS), preturile productiei industriale au scazut pe total cu 1,1%, in decembrie 2014, comparativ cu luna precedenta, pe piata interna si pe cea externa fiind mai mici cu 1% si, respectiv, 1,5%. Fata de luna decembrie 2013, preturile productiei industriale pe total au scazut cu 1,4%, preturile pe piata interna cu 0,5%, iar cele pe piata externa cu 3,2%.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Furnizori neachitati de 5 ani. Ce consecinte apar?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016