Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Fuziuni si achizitii. Pe ce loc se situeaza Romania?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 14 Apr. 2016 Exclusiv
Tags: fuziuni, achizitii, tranzactii, sectorul bancar

In studiul EY CSE M&A Barometer pe anul trecut se mentioneaza ca Romania s-a situat in 2015 pe locul al patrulea in regiune in privinta pietei de fuziuni si achizitii, cu o valoare totala estimata la 3,65 miliarde de dolari, in crestere cu 22,4% fata de anul precedent.

De asemenea, in acelasi raport se mentioneaza ca primul loc a fost ocupat de Turcia cu o valoare estimata la 10,8 miliarde dolari, iar locul doi a revenit Poloniei, cu 7,6 miliarde dolari si Cehiei cu 7,2 miliarde dolari.

Conform Agerpres, in tara noastra, cele mai active sectoare in privinta pietei de fuziuni si achizitii, in termeni de volum, au fost anul trecut energia si mineritul si IT-ul.

"Piata de fuziuni si achizitii din Europa Centrala si de Sud-Est a inregistrat o crestere de 12% in 2015, comparativ cu 2014, valoarea totala estimata a tranzactiilor incheiate atingand 43,1 miliarde de dolari, conform studiului EY CSE M&A Barometer 2015. Pe fondul unei usoare scaderi a numarului de tranzactii, aceasta crestere a fost sustinuta de o marire a valorii medii a tranzactiilor. Sectoarele in care s-au realizat, in medie, cele mai mari tranzactii sunt sectorul de bancar si al serviciilor financiare, cu tranzactii in medie de aproximativ 213 milioane de dolari, transport si logistica cu tranzactii in medie de aproximativ 107 milioane de dolari si sectorul telecom si media, cu tranzactii in medie de aproximativ 83 milioane de dolari. Sectorul bancar si al serviciilor financiare este cel in care s-a inregistrat cea mai mare tranzactie din regiune, preluarea Finansbank de catre Qatar National Bank pentru 2,940 miliarde de dolari", se arata in documentul citat de Agerpres.


In termeni de valoare a tranzactiilor, achizitia de catre grupul Italian UniCredit a pachetului de 45% din actiunile detinute de Ion tiriac la UniCredit tiriac Bank, pentru aproximativ 771 milioane dolari, se plaseaza pe locul cinci in top 10 tranzactii din regiune.

Potrivit sursei, raportul CSE M&A Barometer 2015 realizat de EY analizeaza tendinta predominanta intr-un numar de 11 tari din Europa Centrala si de Sud-Est (CSE).
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Fuziuni si achizitii. Pe ce loc se situeaza Romania?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016