Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Gaura neagra care trage in jos economia romaneasca

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Aug. 2014 Exclusiv
Tags: evaziunea fiscala, consiliul fiscal, munca la negru, pierderea fiscala, securitatea nationala

Asa cum transmite Comitetul Consiliului Europei impotriva spalarii capitalurilor (MONEYVAL), economia subterana reprezinta 28,4% din produsul intern brut al Romaniei in 2013, respectiv aproape 40 de miliarde de euro. Evaziunea fiscala continua sa cerasca, iar ansamblul Uniunii Europene pierde 1.000 de miliarde de euro anual din cauza evaziunii fiscale, subliniaza Parlamentul Europea, citeaza HoTnews.ro datele oficiale.


Dintre tarile membre, Bulgaria si Romania sunt cele mai afectate. Economistul Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal, a atras atentia asupra faptului ca "evaziunea fiscala, in crestere in Romania, reprezinta un risc pentru securitatea nationala".

Lipsa de venituri la buget se traduce prin spitale darapanate, bolnavi lipsiti de medicamente sau scoli fara apa curenta, a declarat acesta, amintit ca "a sacrifica sanatatea si educatia unui popor inseamna sa-i sacrifici viitorul".

"Intr-un alt caz, 22 de cetateni romani si chinezi au pus la punct un lant fraudulos format din 15 societati care efectuau tranzactii succesive si omiteau sa declare si sa plateasca TVA. Pierderea fiscala este de 12 milioane de euro", a declarat vicepresedintele DGAF, Romeo Nicolae, informeaza HotNews.ro.
 
Potrivit Consiliului Fiscal, 1,45 milioane de oameni munceau la negru in Romania, in 2012, respectiv 23% din numarul total de angajati.

Constructiile sunt cele mai afectate: 60% din muncitori nu sunt declarati, precizeaza Dumitru.

In conditiile in care promisiunea de a limita evaziunea intarzie sa se materializeze, Bucurestiul a obtinut un imprumut de 70 de milioane de euro de la Banca Mondiala pentru imbunatatirea sistemului colectare a impozitelor, dotand Fiscul cu un sistem informatic integrat.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Gaura neagra care trage in jos economia romaneasca":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016