Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Guvernul vrea sa subventioneze dobanzile la creditele unor firme private

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Feb. 2015 Exclusiv
Tags: creditare, firme private, teodorovici, fonduri europene, schema de finantare, stat, actionar

La finele saptamanii trecute, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, si-a exprimat nemultumirea fata de schema de finantare cu fonduri comunitare a firmelor nou-infiintate de tineri, "Romania Start-up". In aceasta privinta, acesta a mentionat ca Guvernul intentioneaza sa dezvolte doua noi faze ale acestui program, prin care in final statul sa subventioneze dobanzile creditelor luate de firmele private si sa devina actionar in acestea, informeaza HotNews.ro.


La polul opus, anunta aceeasi sursa, inventatorul Mircea Tudor, cel care a castigat de doua ori Marele Premiu al Salonului International de Inventii de la Geneva a criticat intentiile ministrului.

In concret, acesta a explicat de ce este nemultumit de ideea statului de a fi actionar in firmele private in schimbul ajutorului oferit, declarand urmatoarele, potrivit HotNews.ro:

"Domnule ministru, tocmai ma pregateam sa va felicit pana cand ati spus ca vreti 20% din actiunile firmelor pe care le sustineti. Va rog sa va mai ganditi. Derulez in Elvetia un proiect cu 45 de milioane de franci, contributie a statului elvetian si nu are nici 0,5% din proiectul meu. Mi-a dat 45 de milioane si nu mi-a pus niciun fel de conditie".


De cealalta parte, ministrul si-a exprimat nemultumirea fata de schema de finantare existenta prin care statul finanteaza, cu fonduri europene, afacerile noi ale tinerilor cu varste intre 18-24 ani, cu sume de 25.000 euro.

"Eu nu sunt multumit, sincer. Dar ideea a fost sa putem sa adunam aceste granturi de idei de afaceri, cu riscul asumat de a pierde bani. Este un pic departe de ceea ce voiam initial sa lansam", a spus Teodorovici prezent la Summit-ul Romanian Business Leaders de la Bucuresti.

Acesta a explicat ca doreste sa dezvolte doua etape suplimentare ale schemei de finantare. In urmatoarea etapa, ar urma sa fie finantate cu granturi de pana la 200.000 de euro cele mai bune idei dintre cele incluse deja in schema, in acest moment, scrie HotNews.ro. In cea de-a treia etapa, cele mai bune proiecte de afaceri ar urma sa ia credite bancare pentru dezvoltare, iar statul sa le plateasca dobanzile, dar sa intre actionar in acele companii cu pana la 20%.

"Intr-o a treia etapa, statul roman sa subventioneze dobanda in limita a 200.000 de euro pentru imprumuturile pe care le iau firmele. Si statul sa devina actionar in limita a 20%", a spus ministrul.



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Guvernul vrea sa subventioneze dobanzile la creditele unor firme private":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016