Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Impozit nerezidenti si factura reclama in Google si Facebook. Ce documente va sunt necesare?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Iul. 2015 Exclusiv
Tags: impozit nerezidenti, reclama, factura, impozit, facebook, impozit pe veniturile nerezidentilor

Daca nu ati testat inca pentru firma dumneavoastra sau pentru compania la care lucrati reclame care necesita plata catre Google sau catre Facebook, poate ca aceasta este o ocazie buna de a vedea ce procedura de plata se aplica.


Astfel, vom vedea mai intai daca pentru facturile emise de Google si Facebook pentru reclama se plateste impozit pe veniturile nerezidentilor.

Societatea in cauza nu are certificate de rezidenta fiscala de la aceste companii.

Firma romana are o factura primita de la un furnizor din USA pentru o analiza online a site-ului companiei. Care este tratamentul contabil privind TVA si impozitul pe veniturile nerezidentilor?


    In conditiile in care  detineti Certificat de rezidenta fiscala de la Google sau Facebook, eliberat de autoritatile fiscale din Irlanda, conform art.118 din Codul fiscal si normele metodologice, in original sau copie legalizata, insotit de traducere autorizata, nu veti retine la sursa impozit pe veniturile nerezidentilor. Va comunic un limk de unde puteti descaraca aceste certificate , plus ca se pot descarca si de pe site-urile acestor companii (http://www.imunteanu.com/certificat-de-rezidenta-fiscala-google-facebook.html)

In caz contrar, veti retine la sursa impozit de 16% - impozit care se declara in Declaratia 100 pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei de retinere, urmand sa se achite la bugetul de stat tot pana la aceeasi data.

    Cu privire la factura din SUA privind analiza online a site-ului societatii, din punct de vedere al TVA – veti aplica taxarea inversa (4426 = 4427) si veti declara factura in Decontul de TVA la rd. 7 si 20. Din punct de vedere al impozitului pe veniturile nerezidentilor, veti retine la sursa impozit pe venit de 16% in conditiile in care societatea din SUA nu va transmite un Certificat de rezidenta fiscala emis de autoritatile fiscale din SUA, valabil la data efectuarii platilor catre nerezidenti, in conditiile art.118 din Codul fiscal si normele metodologie. In cazul in care societatea din SUA va transmite acest Certificat in original /copie legalizata, insotit de traducere autorizata, nu  veti retine la sursa acest impozit.

Impozitul se retine la data platii facturii catre nerezident, si se calculeaza in lei la cursul BNR din data platii facturii. Acest impozit se declara in Declaratia 100 pana la data de 25 a lunii urmatoare celei de retinere, data pana la care se si plateste la bugetul de stat.
 
Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Irina Coma, consultant fiscal, expert contabil si auditor



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Impozit nerezidenti si factura reclama in Google si Facebook. Ce documente va sunt necesare?":
Rating:

Nota: 3.9 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016