Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Impozitul pe cifra de afaceri, optional doar pentru anumite firme

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 05 Dec. 2017 Exclusiv
Tags: impozitul pe cifra de afaceri, impozitul pe profit, 1 ianuarie 2018

Conform unor noi propuneri, impozitul pe cifra de afaceri va fi optional numai pentru anumite firme care vor respecta conditiile incluse intr-o noua propunere de modificare a masurilor care au starnit nemultumirea mediului de afaceri.

Din seria modificarilor rediscutate de Executiv in ce priveste schimbarea unor reglementari fiscale de la 1 ianuarie 2018, va aducem la cunostinta ca Senatul a decis saptamana aceasta ca firmele cu un capital social subscris de cel putin 45.000 lei si cel putin 2 angajati vor putea opta de anul viitor pentru impozitul pe profit, de 16%, in locul impozitului pe cifra de afaceri, de 1%. 

Masura anterioara inclusa in pachetul de modificari care vizau schimbarea Codului fiscal de anul viitor a starnit nemultumirea firmelor din Romania. Mai exact, Executivul luase decizia de a majora de la 1 ianuarie 2018 plafonul sub care firmele aplica impozitul pe cifra de afaceri, de la 500.000 de euro la 1 milion de euro. Se eliminase astfel optiunea de iesire de la regimul microintreprinderilor prin majorarea capitalului social. 

Plafonul se mentine in varianta majorata, insa firmele care se incadreaza si nu doresc sa plateasca impozit pe cifra de afaceri, in cota de 1%, vor avea optiunea de a alege impozitul pe profit de 16%.

Asa cum arata cifrele prezentate de Ministerul Finantelor Publice, 96% dintre firmele autohtone cu cifra de afaceri sub 1 milion de euro indeplinesc criteriile stabilite.


Pe aceeasi tema, cititi si: Trei schimbari care ar putea modifica prevederile OUG 79/2017. Impozitul pe cifra de afaceri, optional

 
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Impozitul pe cifra de afaceri, optional doar pentru anumite firme":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016