Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Impozitul pe venitul microintreprinderilor: Ce cote sunt valabile pentru trimestrul I al anului 2018?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Apr. 2018
Tags: codul muncii, venituri, microintreprindere, taxe si impozite, cote

Cotele de impozitare pe veniturile microintreprinderilor sunt urmatoarele: 1% pentru microintreprinderile care au unul sau mai multi salariati si 3% pentru microintreprinderile care nu au salariati.

Potrivit Contabilul.ro, pentru aplicarea acestor cote, salariatul reprezinta o persoana angajata cu contract individual de munca cu norma intreaga, conform Legii nr. 53/2003 - Codul Muncii, dar conditia este valabila si in cazul microintreprinderilor care:

1. au persoane angajate cu contract individual de munca cu timp partial daca fractiunile de norma prevazute in acestea, insumate, reprezinta echivalentul unei norme intregi;

2. au incheiate contracte de administrare sau mandat, potrivit legii, in cazul in care remuneratia acestora este cel putin la nivelul salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.

Prin urmare, microintreprinderile "care au salariati cu timp partial pot aplica cota de 1% doar daca  fractiunile de norma, insumate, reprezinta echivalentul unei norme intregi. Spre exemplu, o microintreprindere cu doi salariati cu norma de 2 ore/zi va aplica cota de 3%, insa o microintreprindere cu doi salariati cu norma de 4 ore/zi va aplica cota de 1%", scrie Contabilul.ro.

Daca microintreprinderile nu au niciun salariat, insa se decid sa angajeze unul, in scopul modificarii cotelor de impozitare de la 3% la 1% noul salariat trebuie angajat cu contract individual de munca pe durata nedeterminata sau pe durata determinata pe o perioada de cel putin 12 luni.

>> In cazul in care, in cursul anului fiscal, numarul de salariati se modifica, cotele de impozitare se aplica in mod corespunzator, incepand cu trimestrul in care s-a efectuat modificarea, conform legii.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Impozitul pe venitul microintreprinderilor: Ce cote sunt valabile pentru trimestrul I al anului 2018?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016