Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Impozitul specific a fost adoptat pentru turism si alimentatia publica

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 30 Iun. 2016 Exclusiv
Tags: impozitul specific, cifra de afaceri, numarul de salariati, alimentatie publica, turism

Doar pana la inceputul anului viitor, afacerile din turism si din alimentatia publica vor mai fi scutite de plata acestui impozit specific. Vorbim de scutire doar in termenii in care se considera de catre autoritati ca nu este corecta doar plata impozitului pe profit in conditiile in care foarte multe afaceri continua sa nu declare profitul real.

Asa cum stiti deja, Camera Deputatilor a adoptat la 28 iunie 2016, in plen, o initiativa legislativa care reglementeaza impozitul specific pentru firmele care desfasoara activitati in domeniul hotelier, restaurante, baruri si care ofera facilitati de cazare pentru vacante.

Aceasta initiativa legislativa supusa dezbaterii  are ca obiect de reglementare asigurarea cadrului legal privind stabilirea unei noi modalitati de impozitare aplicata contribuabililor din sectorul turistic, hotelier, restaurante È™i alimentatie publica, in scopul stimularii investitiilor È™i eliminarii concurentei neloiale, aminteste recent CNIPMMR, intr-un comunicat oficial.

Impozitul specific se va aplica fara exceptii privind numarul de angajati sau cifra de afaceri pentru firmele din turism si alimentatie publica. Daca au fost anuntate unele discrepante la calculul impozitului specific pentru firmele mici, considerandu-se ca o afacere de mici dimensiuni risca sa plateasca un impozit foarte mare, autoritatile considera ca impozitul e corect si ca metoda de calcul nu va da gres.

Va reamintim ca impozitul specific sa va calcula plati in functie de numarul de locuri de cazare sau de spatiul pe care il au ca suprafata afacerile din alimentatie publica.

Proiectul de lege a fost aprobat de Camera Deputatilor cu amendamente printre care mentionam extinderea impozitului specific si pentru micro-intreprinderi, precum si eliminarea conditiei de realizarea unei cifre anuale neta, in echivalent lei, de pana la  5 milioane euro, ponderea totala a veniturilor de peste 70%, precum si conditia de numar mediu anual de salariati mai mic sau egal cu 250.

"Legea a fost ceruta de intreg spectrul industriei de turism din Romania pentru a simplifica modalitatea de raportare, conformare voluntara, respectiv controlul din partea autoritatilor publice. Salutam adoptarea acestui tip de impozitare, mai modern, axat pe baza unor modele de buna practica la nivelul altor tari europene.

In egala masura, trebuie sa fim foarte atenti ca implementarea acestei masuri sa fie una simpla si sa se asigure ca intreprinderile mici si mijlocii nu sunt dezavantajate in raport cu marii operatori din turism.", a amintit Florin Jianu, presedinte CNIPMMR, in cadrul aceluiasi comunicat.

Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Impozitul specific a fost adoptat pentru turism si alimentatia publica":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016