Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

In 2012 se incheie programul de dezvoltare a incubatoarelor de afaceri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Sep. 2011 Exclusiv
Tags: incubatoare afaceri, fonduri nerambursabile, imm-uri, alocatii financiare

Programul national multianual de infiintare si dezvoltare de incubatoare tehnologice si de afaceri a fost demarat in anul 2002 si este stabilit sa se desfasoare pana in anul 2012. Scopul principal al acestui program este de a dezvolta intreprinderile mici si mijlocii din Romania prin infiintarea unor noi incubatoare de afaceri.

In acest an vor fi acordate fonduri nerambursabile pentru aproximativ 250 de IMM-uri, bugetul pentru 2011 fiind de 6.150.000 lei. In ceea ce priveste reabilitarea spatiilor fiecarei locatii destinate desfasurarii activitatii de incubare, bugetul alocat este de maximum 500.000 lei.

Programul ofera intreprinderilor mici si mijlocii fonduri pentru mobilier si echipamente IT in limita maxima de 150.000 lei si in limita maxima de 6.000 lei/ciclu de incubare pentru proiectarea si gazduirea unui web site propriu al incubatorului.

Intreprinderile incubate care primesc aceste fonduri beneficiaza astfel de asigurarea cu titlu gratuit de spatii de birouri mobilate si dotate cu echipamente IT, spatii de productie in limita disponibilitatilor, de acces la sali de training, sali de conferinte, spatii expozitionale, acces la infrastructura de utilitati a incubatorului, acces la telecomunicatii si internet, acces la servicii administrative prestate prin intermediul administratorului incubatorului, alocatii finaciare nerambursabile, acces servicii de documentare si informare, acces la instruire, consultanta si asistenta in perioada de preincubare si acces la asistenta pentru dezvoltarea de parteneriate nationale si internationale.

Programul aloca fonduri nerambursabile fiecarei firme incubate pentru intrarea in incubatorul de afaceri, pentru achizitionarea de echipamente in valoarea de 20.000 lei fara TVA. Alte alocatii financiare sunt cele oferite fiecarei firme incubate o singura data pe prioada de incubare in valore de maxim 5.000 lei fara TVA pentru servicii de consultanta specializata.

In plus, exista si alocatii financiare nerambursabile oferite fiecarei firme incubate pentru rambursarea in limita a 3.000 lei/an/IMM fara TVA a costurilor cu utilitatile si serviciile conexe, precum si fonduri pentru participarea la cursuri, targuri, expozitii, conferinte, activitati de promovare dar nu mai mult de 70% din costul produsului/serviciului si nu mai mult de 9.000 lei fara TVA/beneficiar/ciclu de incubare.

Sunt vizate mai ales firmele SRL-D infiintate conform OUG nr. 6/2011 pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii de microintreprinderi de catre intreprinzatorii tineri. In rest, din totalul de firme incubate, este de preferat ca cel putin 30% sa fie detinute de femei si cel putin 705 dintre firme sa fie infiintate de tinerii sub 35 de ani.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "In 2012 se incheie programul de dezvoltare a incubatoarelor de afaceri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016