Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

In primul trimestru, numarul insolventelor a scazut cu 20%

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 06 Mai. 2016 Exclusiv
Tags: societati insolventa, registrul comertului, firme noi, insolvente, hoteluri

O scadere semnificativa in ce priveste numarul insolventelor de la acest inceput de an a fost anuntata recent de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).

Din transmiterea unor date recente cu privire la numarul de firme care au intrat in insolventa in primele luni din anul ini curs, se constata ca numarul societatilor comerciale intrate in insolventa a scazut, in primul trimestru al anului in curs, la 2.304, cu 20% sub nivelul din perioada similara din 2015.

Datele furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) si citate de Bursa.ro mai arata ca pe primul loc in aceasta privinta se situeaza Bucuresti, cu 495 firme, in coborare cu 14%, urmata de judetul Ialomita, cu 193 de companii intrate in insolventa.

De asemenea, se observa ca cele mai mari scaderi au fost consemnate in judetele Mures (-63%), Maramures (-59%) si Mehedinti (-51%), rate importante fiind inregistrate si in Braila, Caras Severin, Calarasi si Suceava. in schimb, in Valcea, numarul insolventelor a crescut cu 71%, dar tot pe plus au incheiat trimestrul si Arad, Botosani, Galati, Ialomita, Iasi, Prahova, Salaj, Teleorman si Vrancea.

In acelasi timp, selectia facuta in functie de domeniul de activitate arata ca scaderile cele mai mari ale insolventelor s-au remarcat in industria extractiva si in sectorul sanitar, unde nu s-a raportat nicio insolventa, dar si in hoteluri si restaurante (-68%), agricultura (-58%), transport si depozitare (-47%), imobiliare (-42%) si comert (-39%).

Aceeasi sursa aminteste ca in 2015 numarul societatilor intrate in insolventa a scazut cu 50,3% fata de 2014, pana la 10.269, in timp ce 113.167 de firme noi au fost infiintate, in crestere cu 11,3%.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "In primul trimestru, numarul insolventelor a scazut cu 20%":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016