Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

In Romania se inregistreaza cele mai putine marci din UE

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 25 Apr. 2016 Exclusiv
Tags: marci inregistrate, romania, cerere inregistrare, marca inregistrata

Conform unui nou raport emis de Oficiul european de statistica (Eurostat), circa 90.000 de cereri de inregistrare a unei marci comunitare au fost primite in 2015 de Oficiul European pentru Proprietatea Intelectuala (EUIPO) de la statele membre UE.


Pe primul loc se situeaza Germania cu 20.447 de cereri sau 23% din total, in timp ce din Romania au venit doar 652 de cereri sau 1% din total.

Potrivit Agerpres care citeaza sursa de mai sus, raportat la numarul de locuitori, cel mai mare numar de cereri de inregistrare a unei marci au venit in 2015 din Luxemburg (2.190 de cereri la un milion de locuitori), la polul opus fiind Romania cu 32,8 de cereri la un milion de locuitori.

De asemenea, numarul de 89.420 de cereri de inregistrare a unei marci primite in 2015 de EUIPO este de aproape patru ori mai mare decat cel inregistrat la mijlocul anilor 1990. in ultimii ani numarul de cereri de inregistrare a unei marci comunitare venite de la statele membre a crescut constant, cu exceptia incetinirii inregistrate in timpul crizei economice si financiare din 2008.

Cererile facute in 2015 de statele membre UE au reprezentat 70% din totalul cererilor pentru inregistrarea uni marci comunitare primite de EUIPO in acel an, numarul total de cereri fiind de 130.385. Cel mai mare numar de cereri de inregistrare a unei marci comunitare venite la EUIPO din afara UE au fost facute de SUA (16.881), urmata de China (4.153), Elveția (3.997), Japonia (2.593) si Coreea de Sud (2.038 de cereri).
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "In Romania se inregistreaza cele mai putine marci din UE":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016